Ruter øker prisene

Nye billettpriser fra 31. januar 2021.

ØKER: Ruter øker billettprisene med 2,7 prosent. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
ØKER: Ruter øker billettprisene med 2,7 prosent. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Førstkommende søndag blir det dyrere å reise kollektivt i Oslo.

Den 31. januar gjennomfører Ruter nemlig sin årlige prisøkning for å dekke inn de kostnadene kollektivtrafikken får som resultat av prisøkningen på tjenester ellers i samfunnet, opplyser selskapet i en pressemelding.

Øker med 2,7 prosent

Prisene økes noe for alle billettyper, og samlet utgjør dette 2,7 prosent av Ruters billettinntekter. Billettinntektene går i sin helhet tilbake til kollektivtilbudet i Oslo og Akershus.

- 2020 har vært et spesielt år også for kollektivtrafikken. Vi ønsker kundene våre velkommen tilbake igjen når situasjonen tillater det, og takker de som reiser med oss for tålmodighet og støtte, og for at de følger smittevernreglene fra helsemyndighetene, sier administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen.

Dette er de nye prisene

Du kan se alle de nye prisene hos Ruter i tabellen. En forhåndskjøpt enkeltbillett i én sone vil fra 31. januar koste 38 kroner i stedet for 37, som er prisen i dag.

Månedskort for en sone vil koste 795 kroner, i stedet for 770 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer