Ruters reisegaranti

Ruter: Reisegarantien gjelder ikke

Gjelder ikke for hendelser som er utenfor deres kontroll, opplyser selskapet.

SBØKAOS: Store mengder snø skapte kaos på Østlandet onsdag ettermiddag. Video: Tipser / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter det store snøfallet onsdag, som har fortsatt utover morgentimene og formiddagen torsdag, har det vært store trafikale problemer på Østlandet, som også har rammet kollektivselskapene.

Ruter melder nå at reisegarantien ikke gjelder i en periode.

«Grunnet stort snøfall i natt er det for øyeblikket store trafikale avvik. Flere busslinjer er innstilt i sin helhet. Sjekk aktive avviksmeldinger på din linje», skriver Ruter på sine nettsider.

- Dette er et unntak i en force majeure-situasjon der det er hendelser som er utenfor vår kontroll, som mye snø, og når det er forhold de reisende bør vite om, forteller Øystein Dahl Johansen, pressevakt i Ruter.

Ettersom det er utfordrende forhold og mange innstillinger på grunn av snøværet, utløses dermed ikke reisegarantien. Det er tilsvarende når bussene står hvis det er streik, forklarer han.

- Hvor mange klager har dere fått det siste døgnet?

- Jeg har ikke tall på hvor mange kundehenvendelser vi har hatt, men vi opplever at det er stor forståelse blant de reisende.

- Det er en kjempeutfordrende situasjon, men ting er i gang igjen nå, forteller Johansen.

Avviket er bare midlertidig og gjelder i første omgang fram til klokka 02.00 fredag 6. januar. Vanligvis får du refundert et utlegg på inntil 750 kroner dersom Ruter er mer enn 20 minutter forsinka.

Disse linjene er berørt:

81, 83, 585, 77, 85, 79, 73, 77B, 400, 410, 70, 30, 31, 390, 380, 120, 395, 396, 397, 23, 24, 61A, 61B, 71A, 71B, 74, 76, 78A, 78B

RETTELSE: Ruter presiserer overfor DinSide at reisegarantien gjelder, men ikke for situasjoner som er utenfor deres kontroll.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer