Ruters reisegaranti

Ruter: Reisegarantien gjelder ikke

Gjelder ikke for hendelser som er utenfor deres kontroll, opplyser selskapet.

SBØKAOS: Store mengder snø skapte kaos på Østlandet onsdag ettermiddag. Video: Tipser / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter det store snøfallet onsdag, som har fortsatt utover morgentimene og formiddagen torsdag, har det vært store trafikale problemer på Østlandet, som også har rammet kollektivselskapene.

Ruter melder nå at reisegarantien ikke gjelder i en periode.

«Grunnet stort snøfall i natt er det for øyeblikket store trafikale avvik. Flere busslinjer er innstilt i sin helhet. Sjekk aktive avviksmeldinger på din linje», skriver Ruter på sine nettsider.

- Dette er et unntak i en force majeure-situasjon der det er hendelser som er utenfor vår kontroll, som mye snø, og når det er forhold de reisende bør vite om, forteller Øystein Dahl Johansen, pressevakt i Ruter.

Ettersom det er utfordrende forhold og mange innstillinger på grunn av snøværet, utløses dermed ikke reisegarantien. Det er tilsvarende når bussene står hvis det er streik, forklarer han.

- Hvor mange klager har dere fått det siste døgnet?

- Jeg har ikke tall på hvor mange kundehenvendelser vi har hatt, men vi opplever at det er stor forståelse blant de reisende.

- Det er en kjempeutfordrende situasjon, men ting er i gang igjen nå, forteller Johansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer