Ruter Reis

Ruter tester nye billetter

De reisende etterspør nye billettyper.

RUTER REIS: De reisende etterspør fleksible billetter. Nå er Ruter i gang med å teste en potensiell løsning. Foto: Ruter
RUTER REIS: De reisende etterspør fleksible billetter. Nå er Ruter i gang med å teste en potensiell løsning. Foto: Ruter Vis mer
Publisert

Endrede reisevaner under pandemien har ført til at flere pendlere har etterspurt flere fleksible billettyper.

På høsten i fjor lanserte Vy Smartpris, en rabattordning for togreisende på Østlandet. Per dags dato er Smartpris gyldig på utvalgte strekninger der reisende betaler mindre per billett jo mer de reiser. Med Smartpris betaler man i løpet av en 30-dagersperiode ikke mer enn en periodebillett koster.

Ruter-reisende har også etterspurt et liknende tilbud, og nylig startet Ruter å teste ut en rabattordning de har kalt Ruter Reis.

Ruter Reis

Med Reis vil reisende opparbeide seg rabatter baser på hvor hyppig en reiser, forklarer Ruter. Jo flere billetter du kjøper, desto billigere blir prisen, og prisene justeres etter hvor ofte du har reist de siste 30 dagene.

Kollektivselskapet har lagt frem ulike priseksempler for sone 1:

Reiser du én dag i uka, altså to turer, vil du få 17 prosent rabatt. Da blir månedsprisen 256 kroner.

Reiser du to dager, fire turer, blir månedsprisen 443 kroner. Det tilsvarer en rabatt på 29 prosent sammenliknet med å løse inn en vanlig enkeltbillett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.