Ruter Reis

Ruter tester nye billetter

De reisende etterspør nye billettyper.

RUTER REIS: De reisende etterspør fleksible billetter. Nå er Ruter i gang med å teste en potensiell løsning. Foto: Ruter
RUTER REIS: De reisende etterspør fleksible billetter. Nå er Ruter i gang med å teste en potensiell løsning. Foto: Ruter Vis mer
Publisert

Endrede reisevaner under pandemien har ført til at flere pendlere har etterspurt flere fleksible billettyper.

På høsten i fjor lanserte Vy Smartpris, en rabattordning for togreisende på Østlandet. Per dags dato er Smartpris gyldig på utvalgte strekninger der reisende betaler mindre per billett jo mer de reiser. Med Smartpris betaler man i løpet av en 30-dagersperiode ikke mer enn en periodebillett koster.

Ruter-reisende har også etterspurt et liknende tilbud, og nylig startet Ruter å teste ut en rabattordning de har kalt Ruter Reis.

Gull fra arkivet: Se hvordan det er å kjøre Norges raskeste tog, Flytoget! Video: Per Ervland Vis mer

Ruter Reis

Med Reis vil reisende opparbeide seg rabatter baser på hvor hyppig en reiser, forklarer Ruter. Jo flere billetter du kjøper, desto billigere blir prisen, og prisene justeres etter hvor ofte du har reist de siste 30 dagene.

Kollektivselskapet har lagt frem ulike priseksempler for sone 1:

Reiser du én dag i uka, altså to turer, vil du få 17 prosent rabatt. Da blir månedsprisen 256 kroner.

Reiser du to dager, fire turer, blir månedsprisen 443 kroner. Det tilsvarer en rabatt på 29 prosent sammenliknet med å løse inn en vanlig enkeltbillett.

Reiser du fire dager, åtte turer, blir summen 748 kroner. Altså 40 prosent rabatt. Hvis du vet at du kommer til å reise flere enn fem dager, lønner det seg å kjøpe en 30-dagersbillett som koster 814 kroner.

Ruter Reis fungerer med andre ord ikke helt tilsvarende som Vy Smartpris, der du kan reise så mange ganger på gitte strekninger uten at prisen overstiger summen på en 30-dagersbillett. Dog fungerer den i samtlige av Ruters soner, opplyser selskapet.

Etter prisoppgangen i februar koster en enkeltbillett i sone 1 39 kroner for voksne og 20 kroner for barn/honnør. En 7-dagersbillett koster henholdsvis 323 og 162 kroner.

Et pilotprosjekt

Overfor DinSide sier Ruter at det på nåværende tidspunkt kun er snakk om et pilotprosjekt.

– Vi har ingen foreløpige planer om å lansere Reis til alle; dette er enn så lenge kun et pilotprosjekt for å teste og lære om hvordan et fleksibelt billettprodukt potensielt kan funke, skriver selskapet i en e-post.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer