Ruters billettautomater forsvinner

I løpet av mai fases automatene ut.

FORSVINNER: Billettautomaten på Hasle T-banestasjon er én av 170 automater som nå avvikles i løpet av mai. Foto: Berit B. Njarga
FORSVINNER: Billettautomaten på Hasle T-banestasjon er én av 170 automater som nå avvikles i løpet av mai. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Langs T-banenettet i Oslo har Ruter 170 billettautomater, men de har de siste åra blitt brukt svært lite.

Under tre prosent av omsetningen kommer fra disse automatene, som det i snitt kjøpes 21 billetter fra hver dag.

Slutt fra juni

Fra juni av vil ikke automatene være i drift lenger, og Ruter henviser reisende til å kjøpe billetter via appen, kiosker, servicesenter eller kundesenteret på Jernbanetorget.

Ruter har avtale med 240 utsalgssteder, der 165 av dem befinner seg i Oslo, flesteparten i nærheten av t-banestasjoner, og resten i nærliggende kommuner i Viken.

- Ruters kunder har over tid endret adferd og benytter andre salgskanaler for kjøp av billett i stadig økende grad. Billettautomatene oppfattes som lite brukervennlige og bruken er fallende. Systemet er i ferd med å bli utdatert, og bruken av automatene er så liten at det ikke er bærekraftig å erstatte dem med nye. Automatene vil derfor ikke lenger være i bruk etter 31. mai, sier Ellen Marie Rogde, markedsdirektør i Ruter.

Kortlesere om bord

Ruter er i full gang med å installere kortlesere om bord på alle T-banevogner – en ved hver dør – for reisende med reisekort. Disse kortene kan man forhåndsfylle med penger, slik at billettavgiften trekkes for hver tur man tar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer