Ryanair anker EU-dom

Ryanair vil anke EU-kommisjonens dom til den europeiske domstolen etter at selskapet i dag ble dømt til å betale tilbake omtrent tre millioner pund til flyplassen Charleroi i Belgia. De andre lavprisselskapene, forum for regionale flyplasser og de europeiske regionenes organisasjon støtter Ryanair.

Publisert
Sist oppdatert

- Denne avgjørelsen er et klart signal om at Europakommisjonen er ute etter å øke kostnader for forbrukerne, og den vil bli anket til den europeiske domstolen, sa Ryanairs ofte frittalende sjef, Michael O'Leary umiddelbart etter EU-kommisjonens dom.

- Vi regner med at anken vil bli støttet av mange andre lavprisflyselskaper, regionale flyselskaper og forbrukerorganisasjoner. Europakommisjonen burde ikke blande seg inn i det frie markedet. Denne dommen er så langt fra fri konkurranse og forbrukervennlighet som man kan komme, sier O'Leary i en pressemelding fra Ryanair.

Farlig for små flyplasser

Ryanairs nordiske kontaktperson, Lotta Lindquist-Brosjø, kan fortelle at selskapet ELFAA (European Low Fares Airline Association) og AER (Assembly of European Regions) har gitt sin støtte.

- Kommisjonens avgjørelse kan føre til fraflytting fra mindre regionale flyplasser, noe som vil få sterk påvirkning på lokale planer, for eksempel når det gjelder utvikling av mindre bedrifter og turisme, sa Onno Hoes, medlem av Noord-Brabant styret og koordinator for AERs arbeidsgruppe for regional flytrafikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer