- Ryanair bryter loven

Forbrukerombudet går til irske myndigheter for å få skikk på flyselskapet.

Ryanair bryter loven på en rekke områder, melder Forbrukerombudet. Nå ber de irske forbrukermyndigheter ta grep. Foto: Patrick Nijhuis
Ryanair bryter loven på en rekke områder, melder Forbrukerombudet. Nå ber de irske forbrukermyndigheter ta grep. Foto: Patrick Nijhuis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerombudet melder om at de gang på gang har prøvd å ta opp en rekke lovbrudd med Ryanair. Lovbruddene består i mangelfull prisinformasjon og kontaktopplysninger, og å ha feilaktig informasjon om priser for å ringe flyselskapet.

Etter flere mislykkede forsøk på å finne fram til en løsning med Ryanair, har norske forbrukermyndigheter tatt kontakt med sine irske kolleger, for å få orden på forholdene.

Les også: Ryanair vil ha ståplasser på flyet

Vanskelig å vite totalprisen

Ryanair har lenge vært ekspert på å annonsere billetter til svært forlokkende priser. Flere har riktignok fått en overraskelse når de har sett alle ekstrakostnadene som er forbundet med Ryanairs flyturer, som for eksempel tilleggskostnader for å sjekke inn.

- Er ekstrakostnadene uunngåelige må de inkluderes i billettprisen. Ryanair tar betalt uansett hvordan innsjekking skjer, enten det gjøres på nett eller på flyplassen, og da må disse kostnadene inngå i all prismarkedsføring, forklarer seksjonssjef Jo Gjedrem i Forbrukerombudet.

STOR OVERSIKT: Her er alle ekstrakostnadene

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer