Ryanair dropper innsjekkingsskrankene

Alt skal skje på nettet fordi selskapet vil spare penger.

Ryanair driver effektivt, og er stadig på banen med nye tiltak som kan spare kostnader. Foto: Arpingstone
Ryanair driver effektivt, og er stadig på banen med nye tiltak som kan spare kostnader. Foto: Arpingstone Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lavprisselskapet har planer om å droppe alle innjekkingsskranker på flyplassene. Grunnen er at det skal spares penger. Det skriver britiske Telegraph.co.uk.

I løpet av 2009 har administrerende direktør Michael O’Leary planer om å fjerne alt som heter innsjekkingstjenester hos Ryanair. Automatisk innsjekking av passasjerer og bagasje skal ta over.

Flyselskapet sier at bare en av fire passasjerer sjekker inn bagasje i dag. Dermed mener de det er unødvendig å ha innsjekkingsskranker på flyplassene.

- Vi ønsker å redusere dette enda mer, til bare en av fem, sa O'Leary til Telegraph.co.uk.

Ryanair har tidligere uttalt at ideelt sett er det best hvis ingen passasjerer har innsjekket bagasje. Det vil spare flyselskapene for penger og tid fordi de ikke trenger å kjøpe bagasjetjenester fra flyplassene, og får raskere snutid.

Tar 285 kr for taxfreeposen

Lover billigere billetter

Pengene selskapet sparer på å kutte kostnader ved å droppe innsjekkingstjenesten, skal passasjerer få igjen ved enda lavere billettpriser, lover O'Leary. Det kan også hende bagasjeavgiften blir redusert når det blir mulig å sjekke inn bagasjen på nettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer