Ryanair forbyr innsjekket bagasje

Lanserer flyvninger der bare håndbagasje er tillatt.

Publisert
Sist oppdatert

Det irske lavprisselskapet vil i oktober starte flyvninger der det bare er lov å ta med håndbagasje, skriver The Guardian.

Ryanair har i løpet av de siste årene gjort det mer vrient for passasjerer å ta med innsjekket bagasje. Norske passasjerer må betale 242 kroner for å sjekke inn bagasje med en tur/retur-billett.

Åpner ny rute til Düsseldorf - og starter risikabel priskrig

Nå ønsker selskapet å ha flyvninger der det ikke er lov å sjekke inn bagasje overhodet. Det er fordi Ryanair mener de taper mye penger på på- og avlessing av bagasje. Jo raskere flyet kan være i lufta igjen, jo bedre. De vurderer også å ta høyere billettpriser for disse flyvningene, fordi de mener passasjerene er garantert punktlighet, siden den tidkrevende prosessen med å laste bagasje er kuttet ut.

Bagasjefrie flyninger

Hva tror du om flyvninger der det bare er lov med håndbagasje? (Avsluttet)
Latterlig, hvem reiser på ferie med 10 kg bagasje?(54%)
Det kan fungere, hvis de bare har det på typiske forretningsruter.(30%)
God idé, jeg trenger ikke mer enn en liten bag når jeg reiser.(16%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Forventer milliontap

Ryanair sliter økonomisk, på grunn av de høye oljeprisene. I fjor hadde selskapet en fortjeneste på 439 millioner euro, men i 2009 forventer selskapet et tap på 60 millioner euro.

Det er først og fremst på ruter som er populære blant forretningsreisende at flyvningene uten innsjekket bagasje skal gå.

Vil ha vekk innsjekket bagasje

Men Ryanairs mål er å droppe innsjekket bagasje fullstendig. Det er flyindustrien skeptisk til at vil fungere. De aller fleste flypassasjerer på lavprisselskapene er på vei på ferie, og da holder det som regel ikke å bare kunne ta med 10 kg håndbagasje.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer