Ryanair forbyr innsjekket bagasje

Lanserer flyvninger der bare håndbagasje er tillatt.

Publisert
Sist oppdatert

Det irske lavprisselskapet vil i oktober starte flyvninger der det bare er lov å ta med håndbagasje, skriver The Guardian.

Ryanair har i løpet av de siste årene gjort det mer vrient for passasjerer å ta med innsjekket bagasje. Norske passasjerer må betale 242 kroner for å sjekke inn bagasje med en tur/retur-billett.

Åpner ny rute til Düsseldorf - og starter risikabel priskrig

Nå ønsker selskapet å ha flyvninger der det ikke er lov å sjekke inn bagasje overhodet. Det er fordi Ryanair mener de taper mye penger på på- og avlessing av bagasje. Jo raskere flyet kan være i lufta igjen, jo bedre. De vurderer også å ta høyere billettpriser for disse flyvningene, fordi de mener passasjerene er garantert punktlighet, siden den tidkrevende prosessen med å laste bagasje er kuttet ut.

Forventer milliontap

Ryanair sliter økonomisk, på grunn av de høye oljeprisene. I fjor hadde selskapet en fortjeneste på 439 millioner euro, men i 2009 forventer selskapet et tap på 60 millioner euro.

Det er først og fremst på ruter som er populære blant forretningsreisende at flyvningene uten innsjekket bagasje skal gå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.