Ryanair-transfer fra flyplassen på Gran Canaria

Ryanair garanterer for best pris på transfer-buss til og fra flyplassen

Men vi fikk bussbillett for halve prisen ved å fikse transport på egenhånd. 

BUSS TIL HOTELLET: På Gran Canaria kan det lokale busselskapet være et vel så godt alternativ, ikke minst med tanke på prisen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BUSS TIL HOTELLET: På Gran Canaria kan det lokale busselskapet være et vel så godt alternativ, ikke minst med tanke på prisen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Bestiller du flybilletter med Ryanair får du opp en rekke tilvalg i forbindelse med reservasjonen av flybilletter, som setevalg, bagasje og kjøp av transfer med buss fra flyplassen til hotellet på Gran Canaria, merket «Garantert best pris» fra 6,70 euro.

Men da vi reiste fra flyplassen på Gran Canaria, fant vi et rimeligere alternativ - helt på egenhånd.

Se også hvor lang tid det faktisk tar å komme seg til flyplassen ved avreise.

- Billigst blant private tilbud

BILLIGST: Transferbussen er billigst blant de private aktørene på Gran Canaria, hevder Ryanair. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BILLIGST: Transferbussen er billigst blant de private aktørene på Gran Canaria, hevder Ryanair. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Ifølge Ryanairs pressekontakt, Nikolaj Thomsen, er Ryanairs transfer service et privat, delt tilbud som kjører fra dør til dør til kundenes forskjellige hoteller. Han sier videre at de garanterer for den laveste prisen på dette tilbudet blant de private aktørene på Gran Canaria.

Det er Plusairportline som leverer tjenesten gjennom Ryanair. Her koster en billett 118 kroner fra flyplassen til Puerto Rico, som er vår destinasjon, og reisen skal ta cirka to timer.

En kjapp sammenligning med Tui (tidligere Star Tour) og Vings transferbusser, som frakter deg fra flyplassen til hotell i samme område, viser at Ryanairs buss er rimeligere.

Mens Tui tar 230 kroner per person for buss fra flyplassen til hotellet, er prisen 200 kroner hos Ving. Begge til hoteller i samme nærområde.

Billigere å ordne transport selv

Mange tenker nok at det er tryggere og enklere å bestille transfer fra flyplassen til hotellet når de skal på Sydentur.

Men på Gran Canaria er ikke dette nødvendig - og spesielt ikke hvis du skal reise til hotellene i sør, som er populære blant norske turister.

Den lokale bussen som kjøres av busselskapet Global, er både billigere og raskere - vi brukte bare 35 minutter. Og den er enkel å finne utenfor flyplassterminalen, hvor det dessuten står en person og informerer om bussavgangene og hjelper deg med å finne riktig buss for din destinasjon. Da vi var på Gran Canaria, var det heller ingen problem å få plass på bussen - men det kan naturlig nok variere.

5,95 EURO: Det er ingenting å si på prisen om du ordner transport til sørlige deler av Gran Canaria på egenhånd. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
5,95 EURO: Det er ingenting å si på prisen om du ordner transport til sørlige deler av Gran Canaria på egenhånd. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Billetten til Puerto Rico med det lokale busselskapet koster 5,95 euro per voksen - altså rundt 55 kroner med dagens kurs, og under halvparten av busstransporten til Ryanair.

Bussen stopper midt i sentrum av både Arguineguin, der mange nordmenn er bosatt, og Puerto Rico. Så selv om du eventuelt må videre med taxi, vil du spare på å velge dette bussalternativet.

GREIE TAXIPRISER: Men vil du bruke taxi fra flyplassen, bør dere være flere som reiser sammen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
GREIE TAXIPRISER: Men vil du bruke taxi fra flyplassen, bør dere være flere som reiser sammen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Dersom du skulle foretrekke taxi hele veien mellom flyplassen og Puerto Rico, ligger prisen på rundt 50 euro, nærmere bestemt 450 kroner.

Er dere flere som reiser sammen, for eksempel en familie på fire, er det altså hakket dyrere enn Ryanairs alternativ, men rimeligere enn både Tui og Vings busstransport.

Men husk å spørre om prisen til din destinasjon, før du setter deg inn i taxien.

LES OGSÅ:
Vil du ha billig baguette på Gardermoen, bør du smøre den selv
Snart må du velge riktig trapp på OSL
Slik fikk vi ned prisen på Sydenferien med 8.500 kroner

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer