Ryanair gjør seg klar for USA-ruter

...ved å kjøpe opp flyene til konkursselskapene.

Publisert
Sist oppdatert

Ryanair har tidligere gått ut og sagt at de har planer om å starte flyvninger til USA - med billettpriser nede i 10 euro.

Nå kjøper det irske lavprisselskapet opp flyene til konkurrenter som har gått konkurs, for å kunne sette inn disse i USA-rutene, skriver BBC.

Ryanairsjef Michael O'Leary har tidligere sagt at billettene i økonomiklasse ikke skal koste mer enn 10 euro, omtrent 80-90 kroner, men at billettene på businessklasse vil være dyre. Ifølge Telegraph skal disse billettene koste rundt 10.000 kroner, omtrent det samme som en billett på British Airways' businessklasse koster.

Det har vært spekulasjoner om hvorvidt Ryanairs planer er reelle, men både BBC og Telegraph hevder å ha fått bekreftelse på planene fra O'Leary.

Ryanair-piloter bekymret for sikkerheten

Kjøper 50 fly

O'Leary kommer til å kjøpe rundt 50 fly fra forskjellige konkursselskaper. Strategien går ut på å ekspandere rutetilbudet kraftig i de økonomiske nedgangstidene bransjen ser, for å ta kunder fra konkurrentene.

- Vi trenger en økonomisk nedgangsperiode. Vi har hatt ti år med vekst. En nedgangsperiode gjør at bransjen blir kvitt dårlige tapsselskaper, og det betyr at vi kan kjøpe fly mye rimeligere, sa O'Leary under en pressekonferanse.

Ikke før om tre år

Går alt som Ryanair vil, skal de første USA-rutene starte opp om tre år - under et helt annet navn enn Ryanair. Ifølge Telegraph er nemlig planen å starte et helt nytt flyselskap som skal operere på de transatlantiske rutene. De billigste billettene på 10 euro vil i virkeligheten koste mer - skatter og avgifter kommer i tillegg, og Ryanair tar seg ekstra betalt for innsjekket bagasje.

Rutene vil mest sannsynlig gå fra Dublin og Stansted i London og til The New York, Florida, Los Angeles, San Francisco og Boston.

Ryanairs fortjeneste stuper

De ambisiøse planene til selskapet kommer samtidig som det er klart at fortjenesten stuper. I fjor hadde selskapet en fortjeneste på 260 millioner euro andre kvartal, i år forventer selskapet bare 145 millioner euro i fortjeneste i samme periode.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer