Ryanair gjør seg klar for USA-ruter

...ved å kjøpe opp flyene til konkursselskapene.

Publisert
Sist oppdatert

Ryanair har tidligere gått ut og sagt at de har planer om å starte flyvninger til USA - med billettpriser nede i 10 euro.

Nå kjøper det irske lavprisselskapet opp flyene til konkurrenter som har gått konkurs, for å kunne sette inn disse i USA-rutene, skriver BBC.

Ryanairsjef Michael O'Leary har tidligere sagt at billettene i økonomiklasse ikke skal koste mer enn 10 euro, omtrent 80-90 kroner, men at billettene på businessklasse vil være dyre. Ifølge Telegraph skal disse billettene koste rundt 10.000 kroner, omtrent det samme som en billett på British Airways' businessklasse koster.

Det har vært spekulasjoner om hvorvidt Ryanairs planer er reelle, men både BBC og Telegraph hevder å ha fått bekreftelse på planene fra O'Leary.

Ryanair-piloter bekymret for sikkerheten

Kjøper 50 fly

O'Leary kommer til å kjøpe rundt 50 fly fra forskjellige konkursselskaper. Strategien går ut på å ekspandere rutetilbudet kraftig i de økonomiske nedgangstidene bransjen ser, for å ta kunder fra konkurrentene.

- Vi trenger en økonomisk nedgangsperiode. Vi har hatt ti år med vekst. En nedgangsperiode gjør at bransjen blir kvitt dårlige tapsselskaper, og det betyr at vi kan kjøpe fly mye rimeligere, sa O'Leary under en pressekonferanse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer