Ryanair i krig mot EU-kommisjonen

EU-kommisjonen vil i løpet av november måned ta stilling til om statlige overføringer Ryanair har fått, er ulovlige. Dersom kommisjonens avgjørelse faller i Ryanairs disfavør, det bety slutten på selskapets lavprisprofil.

Slutten på lavprseventyret?
Slutten på lavprseventyret? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ryanair har mottatt statlige bidrag for å sette opp en base i den belgiske byen Charleroi. De har også forhandlet seg frem til en avtale med de lokale myndighetene i området som går ut på at at de slipper med 50 prosent av regulære landingsavgifter. EU-kommisjonen vurderer nå å kreve at Ryanair tilbakebetaler midlene de har mottatt. Dette ifølge den britiske avisen Financial Times' nettutgave.

Tilbakebetaling?

Michael O’Leary, Ryanairs administrerende direktør, uttaler at selskapet vil gå i mot et hvert av EU-kommisjonens krav om å tilbakebetaling, og at selskapet heller ikke er forberedt til å øke kostnadene. Selskapet truer med rettsak.

Det antas at en avgjørelse i Ryanairs disfavør vil føre til lignende saker; lavprisselskapets butikk ved de franske flyplassene Pau og Strasburg vil kunne bli gransket.

Ryanair hadde 2,1 millioner passasjerer i oktober.
Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer