Ryanair: I medvind

Ryanair kom ut av testen vår med klart best resultat. Ikke bare var det massevis av ledige billetter - men det var faktisk vanskelig å finne billetter med store prisavvik. Dette var det eneste stedet vi måtte lete for å finne dyre billetter.

Publisert
Sist oppdatert

Ryanair beklager høylydt i mediene at de nå må heve prisene, som følge av Europakommisjonens ordre om å tilbakebetale sponsorpenger fra Charleroi flyplass.

Men denne gangen, skal vi altså se på om de holder det de lover, prismessig. Billetter fra Haugesund til London Stanstead annonseres for 149 kroner inkludert skatter og avgifter.

Første søk gikk merkverdig bra. Tur-retur Haugesund-London for 10 kroner - sluttsummen endte på 305. Syv kroner mer enn annonsepris, ikke fulltreffer, men det er ihvertfall testens minste prisforskjell. De marginale prisforskjellene kan evt forklares med at flyplassavgiftene varierer noe?

Oslo -Glasgow går for 199 kroner. Billettene jeg finner ser ut som om de er til langt under halv pris, 49 kroner, men dette er da altså ikke inkludert skatter og avgifter. Totalen kommer på 403 kroner. Igjen, et avvik på under ti kroner. Det er bare å ta av seg hatten. Andre stikkprøver viser imidlertid at det er flere billetter til både 149, 249 og 699 + pluss flyskatt, men det skal ikke mer enn et par klikk frem og tilbake til før jeg lander på en billett av den billigste sorten igjen. Og her måtte jeg faktisk lete for å finne dyre billetter - ikke de billige!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer