Ryanair kutter billettprisene med 20 prosent

Til tross for inntektstap på nesten 50 prosent.

Publisert
Sist oppdatert

Lavprisflyselskapet Ryanair har hatt et inntektstap på 47 prosent i løpet av det siste halvåret, med inntekter på 214,6 millioner euro i motsetning til 407,6 millioner euro samme tid i fjor.

Hovedgrunnen til tapet er drivstoffkostnadene som har gått opp med over 100 prosent i løpet av det siste året, skriver britiske Telegraph.

Vil gå i null

Til tross for det store inntektstapet, har flyselskapet uttalt at flybilletter i slutten av 2008 og begynnelsen av neste år vil bli kuttet mellom 15 og 20 prosent, noe som vil gi selskapet et ytterligere tap. Ryanair forventer altså å gå i underskudd i løpet av de neste seks månedene, men regner med å gå i null i år, etter å ha gått i pluss hvert år siden 1989.

I en pressemelding sier Ryanairs toppsjef Michael O’Leary at selskapet vil fortsette med lave priser og kampanjer slik at det kan opprettholde sin sterke posisjon i markedet.

Bare fem selskap vil overleve

Inntektstap eller ikke; for noen uker siden dristet Ryanair seg til å prøve å forutsi hvilke følger den pågående turbulensen i flybransjen vil få. Viseadministrerende direktør i Ryanair, Howard Millar uttalte at han trodde bare fem europeiske flyselskap ville klare seg; det er selskapet selv, selvsagt, Easyjet, British Airways, lufthansa og Air France/KLM.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer