Ryanair kutter billettprisene med 20 prosent

Til tross for inntektstap på nesten 50 prosent.

Publisert
Sist oppdatert

Lavprisflyselskapet Ryanair har hatt et inntektstap på 47 prosent i løpet av det siste halvåret, med inntekter på 214,6 millioner euro i motsetning til 407,6 millioner euro samme tid i fjor.

Hovedgrunnen til tapet er drivstoffkostnadene som har gått opp med over 100 prosent i løpet av det siste året, skriver britiske Telegraph.

Vil gå i null

Til tross for det store inntektstapet, har flyselskapet uttalt at flybilletter i slutten av 2008 og begynnelsen av neste år vil bli kuttet mellom 15 og 20 prosent, noe som vil gi selskapet et ytterligere tap. Ryanair forventer altså å gå i underskudd i løpet av de neste seks månedene, men regner med å gå i null i år, etter å ha gått i pluss hvert år siden 1989.

I en pressemelding sier Ryanairs toppsjef Michael O’Leary at selskapet vil fortsette med lave priser og kampanjer slik at det kan opprettholde sin sterke posisjon i markedet.

Bare fem selskap vil overleve

Inntektstap eller ikke; for noen uker siden dristet Ryanair seg til å prøve å forutsi hvilke følger den pågående turbulensen i flybransjen vil få. Viseadministrerende direktør i Ryanair, Howard Millar uttalte at han trodde bare fem europeiske flyselskap ville klare seg; det er selskapet selv, selvsagt, Easyjet, British Airways, lufthansa og Air France/KLM.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer