Ryanair lanserer mobil på fly

I dag kunne passasjerer på vei fra London til Dublin ringe, tekste og sjekke e-post ombord.

Snart kan vi alle ringe fra Ryanairs flyvninger. Foto: Wikimedia
Snart kan vi alle ringe fra Ryanairs flyvninger. Foto: Wikimedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ryanair har altså lansert sin mobiltjeneste ombord. Dermed vil alle ryanairpassasjerer etterhvert kunne ringe, tekste og sjekke e-post med mobilen sin.

Tekonogien OnAir er installert i 20 av selskapets fly, men Ryanair regner med at i løpet av de neste 18 månedene vil alle de 170 flyene ha fått installert nødvendig teknologi. Det skriver Telegraph.co.uk.

Ikke billig

Det blir ikke så billig å ringe eller tekste fra lufta. Regn med å punge ut fra 15 til 30 kroner minuttet for en telefonsamtale, og fire kroner for en sms. Å sende en e-post vil koste mellom ti og 20 kroner.

Likevel tror Ryanair at dette vil bli populært blant passasjerene.

Maks seks personer kan ringe samtidig, men Ryanair håper å få økt dette tallet til 14 etterhvert.

Ryanair har lenge ønsket å introdusere muligheten for å bruke mobil ombord, men har ventet på tillatelse fra EU.

Foreløpig er det bare mobilkunder av det britiske selskapet O2 som kan ringe ombord, men Ryanair sier at andre operatører vil komme til.

Ryanair tjener 6,5 milliarder på ekstrakostnader i år

Andre flyselskap med mobiltjeneste

Emirates var første flyselskap til å tilby passasjerene mobilsamtaler ombord, noe de begynte med i mars i 2008. Det koster rundt 20 kroner minuttet. Foreløpig er tekonologien installert i 31 av selskapets 128 fly.

British Airways tilbyr sine businessklasse-passasjerer å sende og motta sms'er på flighter mellom London og New York. Dette begynte de med i høst.

Andre flyselskaper som tester teknologi og vurderer å introdusere mobilbruk er Air France, Qantas, TAP Air Portugal, Kingfisher, Air Asia, Oman Air og Royal Jordanian.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer