Ryanair legger ned Brüssel - London

Som et direkte resultat av Europakommisjonens fellende dom tidligere denne måneden instiller Ryanair ruten mellom Brüssel og London fra 29. april.

Publisert
Sist oppdatert

I dag har Charleroi-Stanstead ruten opptil åtte daglige flygninger og et årlig passasjerantall på 360.000.

Ryanair bekrefter at rutekuttet er det første elementet i responsen på EU-kommisjonens nylige beslutning om å øke kostnadene ved Charleroi.

- Disse kapasitetsreduksjonene er dårlige nyheter for kunder på Brüssels Charleroi, men gode nyheter for andre lavkostnadsflyplasser, sier Michael O'Leary, Ryanairs administrerende direktør.

- Ettersom Brüssel-London ruten hadde de laveste prisene, kan ikke denne ruten opprettholdes hvis kostnadene må økes som et resultat av kommisjonens beslutning.

O'Leary forteller at Ryanair planlegger møte med både Brussels Charleroi og myndighetene i Walloon for å forsøke å utarbeide en løsning. Han utelukker ikke å gjenåpne Brüssel-London ruten om forhandlingene resulterer i en ny avtale med tilsvarende kostnadsnivå som før.

Fellende av Europakommisjonen

Lavprisselskapet ble dømt til å tilbakebetale omtrent tre millioner pund til flyplassen Charleroi utenfor Brüssel, omtrent halvparten av det flyselskapet hadde mottatt i støtte for å starte flygninger dit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer