Ryanair legger ned Brüssel - London

Som et direkte resultat av Europakommisjonens fellende dom tidligere denne måneden instiller Ryanair ruten mellom Brüssel og London fra 29. april.

Publisert
Sist oppdatert

I dag har Charleroi-Stanstead ruten opptil åtte daglige flygninger og et årlig passasjerantall på 360.000.

Ryanair bekrefter at rutekuttet er det første elementet i responsen på EU-kommisjonens nylige beslutning om å øke kostnadene ved Charleroi.

- Disse kapasitetsreduksjonene er dårlige nyheter for kunder på Brüssels Charleroi, men gode nyheter for andre lavkostnadsflyplasser, sier Michael O'Leary, Ryanairs administrerende direktør.

- Ettersom Brüssel-London ruten hadde de laveste prisene, kan ikke denne ruten opprettholdes hvis kostnadene må økes som et resultat av kommisjonens beslutning.

O'Leary forteller at Ryanair planlegger møte med både Brussels Charleroi og myndighetene i Walloon for å forsøke å utarbeide en løsning. Han utelukker ikke å gjenåpne Brüssel-London ruten om forhandlingene resulterer i en ny avtale med tilsvarende kostnadsnivå som før.

Fellende av Europakommisjonen

Lavprisselskapet ble dømt til å tilbakebetale omtrent tre millioner pund til flyplassen Charleroi utenfor Brüssel, omtrent halvparten av det flyselskapet hadde mottatt i støtte for å starte flygninger dit.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer