Ryanair med 50 nye ruter

Ryanair åpner 50 nye ruter neste år, men bare én av dem går fra Norge.

Publisert
Sist oppdatert

Den nye norske ruten går mellom Torp og Pisa i Italia. Første fly tar av 1. april neste år.

Mens resten av den europeiske flybransjen avventer hvordan stigende oljepriser, høyere renter og økt fokus på klimaendringer vil affektere etterspørselen etter flybilletter, kliner Ryanair til og lanserer hele 50 nye ruter.

Med de 50 nye rutene vil selskapet ha mer en 600 ruter tilsammen.

De nye rutene går på kryss og tvers i store deler av Europa, og gjerne til byer du ganske sikkert aldri har hørt om. Vet du hvor Kaunas ligger? Eller Constanta? Ikke? De ligger i Litauen og Romania.

Du finner listen over Ryanairs nye ruter her.

Samtidig har det irske lavprisselskapet annonsert at de vil øke flyparken sin til 262 fly innen 2012, skriver The Guardian.

Analytikere er imidlertid skeptiske til om det er så mye poensiale å hente ut i lavprismarkedet, eller om de nye rutene til Ryanair bare vil rokkere på reisemønsteret til selskapets allerede eksisterende kunder.

Ryanairs passasjertall for november viser imidlertid at selskapet fløy 3,9 millioner passasjerer, en økning på nesten 25 prosent i forhold til året før. Men setefaktoren, altså hvor stor andel av setene på flyene som er fylt opp, har falt, og dette mener analytikere viser at lavprisselskapet ekspanderer for hurtig.

Ryanair fortsetter sin strategi der de dumper prisene på flybilletter, og henter inn fortjenesten ved såkalte "tilleggsservicer" som bagasjeavgifter, innsjekkingsavgifter, mat på flyet, reiseforsikringer, leiebilformidling, hotellbooking osv.

Slik lurer flyselskapene deg

Kilder: Ryanair og The Guardian


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer