Ryanair med «gratisbagasje» og «premiumseter»

Nå innfører Ryanair setereservasjoner, og du kan betale ekstra for «premiumseter». Men blir det billigere?

GRATIS EKSTRABAGASJE OG PREMIUMSETER: Nei, det er kun noe smått som håndveska eller taxfreeposen du nå får tatt med ekstra, og lovlig som seg hør og bør. I fjor høst varslet Ryanair-sjefen en stor sjarmoffensiv på kundeservicefronten. Men blir det egentlig så mye bedre? Og selv om det blir billigere i Ryanair-rater, så blir det egentlig ikke så billig sett opp mot andre flyselskaper.  Foto: Ryanair.com
GRATIS EKSTRABAGASJE OG PREMIUMSETER: Nei, det er kun noe smått som håndveska eller taxfreeposen du nå får tatt med ekstra, og lovlig som seg hør og bør. I fjor høst varslet Ryanair-sjefen en stor sjarmoffensiv på kundeservicefronten. Men blir det egentlig så mye bedre? Og selv om det blir billigere i Ryanair-rater, så blir det egentlig ikke så billig sett opp mot andre flyselskaper. Foto: Ryanair.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapenes ekstraavgifter er utskjelt, og Ryanair er et av flyselskapene som har gått i spissen for å rendyrke inntektsmodellen med ekstraavgifter.

De er riktignok ikke det eneste flyselskapet med et mangfold av tilleggsavgifter, og undersøkelser viser også at vi er villige til å betale ekstra - i alle fall for visse typer tjenester.

Les også: Slik får du kloa i billigbillettene

Sjarmoffensiv

Ryanair lanserte i oktober 2013 en større sjarmoffensiv med annonserte kundeservice-forbedringer. Dette kom i kjølvannet av at den britiske forbrukersiden Which kåret Ryanair til selskapet med den verste kundeservicen i Storbritannia, i konkurranse med 100 andre bedrifter.

Ryanair selv hevder imidlertid at de er bransjeledende innen kundeservice.

Les også: Ryanair tillater også bruk av håndholdte elektroniske enheter

Sjarmoffensiven skal ifølge Ryanair komme i flere etapper over et tidsrom på seks måneder, og skal avsluttes i slutten av mars. Blant endringene er muligheter for setereservasjoner, inkludert innføringen av premium-setereservasjoner, og lavere bagasjeavgifter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer