Ryanair slanker seg

Flyselskapet skal redusere drivstofforbruket. Kabinmannskapet blir bedt om å holde vekta.

KABINMANNSKAPETS STORE DRØM? – Vi oppfordrer også kabinmannskapet til å passe vekten sin, og motiverer dem med at de kan bli avbildet i den årlige Ryanair-kalenderen, uttalte kommunikasjonsdirektør i Ryanair, Stephen McNamara.  Foto: DEBRA/Ryanair
KABINMANNSKAPETS STORE DRØM? – Vi oppfordrer også kabinmannskapet til å passe vekten sin, og motiverer dem med at de kan bli avbildet i den årlige Ryanair-kalenderen, uttalte kommunikasjonsdirektør i Ryanair, Stephen McNamara. Foto: DEBRA/Ryanair Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskaper verden over gjør sitt for å kutte ned på drivstoffet, ettersom prisene har økt kraftig de siste årene.

Drivstoff og flyets totalvekt spiller en stor rolle, derfor gjør Ryanair også sitt for å redusere flyets totalvekt. Men slike tiltak går alltid på bekostning av noe.

Nå har de besluttet å redusere størrelsen på in-flight magasinet sitt, i tillegg til å gi passasjerene færre isbiter. Kabinmannskapet skal også ha blitt bedt om å passe vekten, ifølge Telegraph.co.uk.

Motiverer med Ryanair-kalenderen

– Vi kutter kostnader der det er mulig og endringene vil føre til en betydelig vektreduksjon. Vi vurderte også å fjerne armlenene, men ombestemte oss. Vi oppfordrer også kabinmannskapet til å passe vekten sin, og motiverer dem med at de kan bli avbildet i den årlige Ryanair-kalenderen, uttalte kommunikasjonsdirektør i Ryanair, Stephen McNamara.

Flymagasinet «Let’s Go with Ryanair» vil heretter komme i A5-format i stedet for A4. Menyen vil også bli implementert i denne. Et vekttiltak som kan føre til mindre bruk av drivstoff og en reduksjon i utskriftskostnadene, ifølge selskapet. For dette tiltaket regner de med å spare opp til 400.000 pund, som tilsvarer cirka 3.611.600 norske kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer