Ryanair vil be deg lempe bagasjen om bord selv

Fordi det sparer selskapet for penger, selvsagt.

Hvorfor skal du ikke ta vare på bagasjen selv, som du gjør når du kjører tog eller buss, sier Ryanair.             Foto: David Ruiz
Hvorfor skal du ikke ta vare på bagasjen selv, som du gjør når du kjører tog eller buss, sier Ryanair. Foto: David Ruiz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ledelsen i Ryanair vrir hjernene sine for å finne ut hvordan de skal kutte kostnader. Det ferskeste forslaget er at passasjerene selv lemper bagasjen sin ombord i flyet, skriver Timesonline.co.uk.

Nyheten om dette kommer samtidig som det irske lavprisselskapet avviser at de vil innføre ekstraavgifter for overvektige. For noen uker siden annonserte de at de vurderte nettopp dette. DinSides lesere debatterte temaet flittig.

Kutter fettavgiften

Flyselskapet har nå bestemt seg for ikke å innføre en slik fleskeavgift, da de anser det som umulig å klare å kreve inn denne avgiften uten at det forsinker innsjekkingen og flyselskapets strikte 25-minutters turnaround-timeplan.

Bær bagasjen ombord selv

Det nye spareforslaget er altså at du som passasjer skal bære bagasjen din om bord i flyet selv. Ryanairsjef Michael O’Leary fortalte The Sunday Times at han ønsker å redusere bagasjehåndtering til et minimum. Derfor prater han nå med flyplassene om muligheten for at passasjerene selv skal ta med seg bagasjen sin ut til flyet, og lempe den inn i bagasjerommet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer