Ryanair vil fly til USA fra Sverige

Skavsta flyplass i Stockholm er pekt ut som base.

Publisert
Sist oppdatert

Det irske lavprisselskapet Ryanair satser på Skavsta flyplass i Stockholm og ytterligere fire flyplasser i Europa som baser for USA-rutene, skriver Södermanslands Nyheter.

De andre basene i Europa som får direkteflygninger til USA blir London, Dublin, Tyskland og Italia. Destinasjonene ser ut til å bli New York, Florida, Los Angeles, San Fransisco og Boston.

Billige billetter

Ifølge Ryanair vil de billigste billettprisene være nede i 10 euro, omtrent 80-90 kroner, mens billettene på businessklasse vil være dyre. Til tross spekulasjoner rundt disse prisene, har både BBC og Telegraph fått bekreftelse på planene fra Ryanairssjef Michael O'Leary.

Nå kjøper det irske lavprisselskapet opp flyene til konkurrenter som har gått konkurs, for å kunne sette inn disse i USA-rutene.

O'Leary kommer til å kjøpe rundt 50 fly fra forskjellige konkursselskaper. Strategien går ut på å ekspandere rutetilbudet kraftig i de økonomiske nedgangstidene bransjen ser, for å ta kunder fra konkurrentene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer