Ryanair vil ha flyvertinnene bak spakene

- Hvorfor har alle fly to piloter, du trenger strengt tatt kun én, sier Ryanair-sjefen Michael O'Leary.

FLYVERTINNER SOM CO-PILOTER: Ryanair-sjefen vil ha kun én pilot ombord, og heller trene flyvertinnene til å lande flyet. Foto: Ryanair-kalenderen 2008
FLYVERTINNER SOM CO-PILOTER: Ryanair-sjefen vil ha kun én pilot ombord, og heller trene flyvertinnene til å lande flyet. Foto: Ryanair-kalenderen 2008 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ryanair-sjefen Michael O'Leary er vel ikke akkurat ukjent med å hisse på seg opinionen med sine mange kontroversielle utspill om hvordan kutte kostnader og avgiftslegge ulike deler av flyreisen. Noe av det siste han har foreslått, er ståplasser på flyet, og å avgiftsbelegge flytoalettene. Nå jobbes det faktisk med å installere myntautomater i 168 fly.

Det siste utspillet til Ryanair-sjefen må imidlertid sies å være i særklasse, og han har da også greid å terge på seg en god del piloter som stempler ideen som en dum fantasi som setter sikkerheten på spill.

Les også: Nei, hun er ikke slaven din. Flyansatte er der ikke først og fremst for å gi deg service.

- Trenger kun én pilot

Det var i forbindelse med et intervju med magasinet Bloomberg BusinessWeek at O'Leary kom med det (halsbrekkende) forslaget om å dumpe co-piloten til fordel for flyvertinnene.

- Hvorfor har alle fly to piloter? Du trenger da virkelig kun én pilot, la den fordømte computeren fly flyet, sier O'Leary til Bloomberg BusinessWeek.

Se også kalenderen Girls of Ryanair som skapte opstuss i 2007.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer