Ryanair vil ha mer penger

Nok en ny avgift for deg som flyr Ryanair.

Ryanairsjefen jublet forrige uke over nysatsning på Rygge, men fortsetter med sin progressive avgiftspolitikk. Foto: Per Ervland
Ryanairsjefen jublet forrige uke over nysatsning på Rygge, men fortsetter med sin progressive avgiftspolitikk. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. oktober økte Ryanair bagasjeavgiften fra 10 til 15 euro, og fjernet muligheten til å sjekke inn på flyplassen. Men det er ikke nok. Nå melder avisen The Guardian at selskapet tetter nok et avgiftssmutthull.

Avgift ved bruk av Visa Electron

Ryanair krever nå en betalingsavgift på 50 kroner per person per reisevei dersom du bruker alle andre typer bankkort enn Visa Electron. Svært mange av Ryanairs kunder har etterhvert tatt denne korttypen i bruk, mens norske kunder ikke har hatt mulighet til å netthandle med denne typen kort fra norske banker.

Nå varsler altså Ryanair at de endrer avgiftsreglene fra 1. januar.

Kunder som vil unngå kredittkortavgift har nå som sitt eneste smutthull å bruke et forhåndsbetalt Mastercard. Men disse kortene er ikke gratis i bruk - man må regne med avgift til bankene for å sette inn penger her.

20 grunner til ikke å fly med Ryanair

Stor inntektskilde

Ryanair begrunner regelendringen med at Mastercard-varianten er tilgjengelig i flere land enn Visa-varianten. (Visa Electron er ifølge The Guardian ikke tilgjengelig i Irland, Belgia, Nederland og Portugal, mens altså norske kunder ikke kan bruke dette til å handle på nett.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer