Ryanair vil nekte mindreårige

Fra 1. oktober kan barn under 16 ikke reise alene med Ryanair.

Ryanair vil nekte mindreårige
Publisert
Sist oppdatert

Ryanair gjør om på mange av sine regler for reisende fra 1. oktober. En av disse endringene vil berøre barn som reiser alene. Er de under 16 år, kan de ikke fly med Ryanair uten følge.

En av begrunnelsene selskapet oppgir, er at det er en viss risiko knyttet til å la barn reise alene. Det skriver Aftenposten.no.

Men det kan neppe være tvil om at det også er kostnader forbundet ved alenereisende barn. Det er både tidkrevende og ressurskrevende for et flyselskap å følge opp barn på tur uten voksne.

Les også: Kutter innsjekking, lover billigere billetter

Bekrefter ren nettsjekk-inn

Det er ikke bare barn under 16 som ikke lenger kan regne med å få fly Ryanair uten assistanse. De som av en eller annen grunn ikke har tilgang til internett, vil også få problemer etter 1. oktober. Det skriver den britiske nettjenesten Which.co.uk. Da innføres nemlig en ren online-innsjekking.

Ryanair argumenterer for løsningen ved at køene vil reduseres. Dessuten sier de at bare en av fire passasjerer sjekker inn bagasje i dag. Dermed mener de det er unødvendig å ha innsjekkingsskranker på flyplassene. Selskapets kritikere hevder at dette er nok et tiltak i rekken av redusert service overfor kundene, skriver Which.co.uk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer