Ryanair vil ta 100 kroner til New York

Lavprisselskapet vil at prisen skal være en tiendedel av SAS' priser.

VIL VÆRE BILLGIST: Om tre-fire år kan du kanskje fly til New York med Ryanair for en hundrelapp. Men jo flere ekstra tjenester du benytter deg av, jo dyrere vil det bli. Foto: Per Ervland
VIL VÆRE BILLGIST: Om tre-fire år kan du kanskje fly til New York med Ryanair for en hundrelapp. Men jo flere ekstra tjenester du benytter deg av, jo dyrere vil det bli. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På en pressekonferanse i Stockholm denne uken, avslørte Michael O'Leary at Ryanair planlegger å starte flyvninger til USA fra Sverige.

– Vil vil ha avganger fra blant annet Stockholm til 10-12 destinasjoner i USA. For eksempel New York, San Francisco, San Diego, Chicago ... Kanskje til steder hvor det bor mange svenske etterkommere, fortalte O'Leary.

Men dette skjer antakelig ikke før om tre-fire år, grunnet mangel på billige langdistansefly. O'Leary mener disse flyene er altfor kostbare nå, ifølge Aftonbladet.se.

Ryanair: Vil fjerne toaletter om bord

Regn med ekstrakostnader

Tidligere i år lovet Bjørn Kjos i Norwegian halv pris på flyselskapets kommende ruter til New York.

– Om SAS flyr for 4.000 kroner, så skal vi fly for 2.000 kroner. Vi har nemlig bare halvparten av kostnadene med en 787, som bruker mindre drivstoff og krever mindre vedlikehold, uttalte Kjos i februar til Aftonbladet.

Nå sier Ryanair at deres langdistansereiser vil bli enda billigere.

– Det er altfor dyrt, da senker bare SAS prisene sine. Den laveste billettprisen vil være en tiendedel av SAS' priser, sier O'Leary til avisen.

Han foreslår at det vil koste 100 svenske kroner for billetten (som tilsvarer cirka 86 norske kroner), 100 svenske kroner ekstra for bagasjen, 100 svenske kroner for mat og 20 svenske kroner for å se filmer. Det blir altså dyrere jo flere ekstra tjenester du benytter deg av.

På det billigste i dag kan du reise tur/retur til New York fra Oslo med SAS for 3.999 kroner, noe som utgjør cirka 2.000 kroner per vei.

Men vil Ryanair komme med lignende tilbud i Norge?

– Vi har planene klare for et selskap som ikke skal være under Ryanairparaplyen, og som vil tilby billettpriser fra ti euro for å krysse Atlanteren, noe som kobler 1-15 byer i USA. Ingen av disse destinasjonene er bekreftet på det nåværende tidspunkt, sier Daniel De Carvalo, talsperson for Ryanair, til DinSide.

Lanserer eget betalingskort: Ryanairs gebyrer blir verre å unnslippe

Ikke glem dette

Det er liten tvil om at Ryanair er kongen over ekstrakostnader. Er for eksempel kabinkofferten din for stor, må du betale for det. 35 euro, eller cirka 285 kroner, får du i gebyr dersom håndbagasjen er for stor til at du får den med inn i flykabinen. Og dersom du nekter å betale, vil Ryanair nekte deg å gå ombord.

I vår skrev DinSide at Ryanair har begynt å selge egne kofferter, som er spesiallaget etter flyselskapets egne mål og regler. Men Ryanair legger ikke skjul på at de egentlig vil at du skal reise uten bagasje.

Ryanair økte også sjekk inn-avgiften 1. desember i fjor. Prisen for å sjekke inn på nettet økte fra 50 kroner til 60 kroner. Men det er ikke bare det de økte ... I denne artikkelen får du en oversikt over flyselskapets ekstra kostnader.

>>> Se oversikt over alle Ryanairs avgifter her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer