Ryanair vurderer ekstraavgift for tjukke

Og det fordi passasjerne selv foreslår innførsel av tjukkasavgift.

Ryanair kommer stadig opp med finurlige forslag til å skaffe seg ekstrainntekter, men er ikke først ute med fettskatt. Foto: Patrick Nijhuis
Ryanair kommer stadig opp med finurlige forslag til å skaffe seg ekstrainntekter, men er ikke først ute med fettskatt. Foto: Patrick Nijhuis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Senest i forrige uke skrev DinSide om United Airlines, som nylig innførte regler om at overvektige passasjerer må betale for et ekstrasete. Nå tenker også Ryanair i samme baner.

Lavprisselskapet vurderer å innføre ekstraavgift for tjukkasene etter en nettavstemning der en tredjedel (rundt 30 000) av de som stemte mente det var en god idé. Det skriver Daily Mail.

Nå vurderer Ryanair å enten kreve ekstrabetalt fra alle menn over 130 kg, og alle kvinner over 100 kg. Ekstraavgiten vil da regnes ut etter hvor mange ekstra kilo over øvre grense passasjeren veier.

Et annet alternativ for selskapet, er å ta ekstrabetalt fra passasjerer som har livmål større enn 45 tommer (1,14 meter) for menn, og 40 tommer (1,02 meter) for kvinner. Det er også foreslått at dersom livet berører begge armlenene samtidig, må passasjeren kjøpe et ekstrasete.

- Dersom disse ekstrautgiftene blir innført, kan det også gi noen av våre meget store passasjerer et incentiv til å slanke seg litt, sa Stephen McNamara i Ryanair til Daily Mail.

Rundt 100 000 passasjerer stemte i flyselskapets nettavstemning. Her er resultatene:

  • 29 prosent mente ekstraavgifter for overvektige passasjerer burde innføres.
  • 24 prosent sa de var villige til å betale tre euro for å kunne røyke i en egen røykebås ombord.
  • 14 prosent synes det er greit å innføre en årlig abonnementsavgift for å bruke Ryanairs nettsider.
  • Åtte prosent synes passasjerer som tar med seg egen mat ombord godt kan betale en avgift på to euro for dette.
  • 25 prosent sa de var villige til å betale en euro for toalettpapir med Ryanairsjef O'Learys ansikt på...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer