Ryanairs betalingstoalett blir realitet

Flyselskapet må bare få teknologien på plass.

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke skrev vi om Ryanairs planer om å kreve betalt når passasjerene bruker flytoalettet. "Aprilsnarr", "Dette må være en dårlig spøk". Slike meldinger tikket inn i debattforumet.

Men dette er absolutt ingen spøk.

Ryanairsjef Michael O'Leary har uttalt til Guardian.co.uk at det bare er et spørsmål om å få teknikken på plass før selskapet vil kreve ett pund per toalettbesøk.

Kredittkortautomat

Flyselskapet vil nemlig installere kredittkortbetaling i toalettdørene, for det lar seg ikke gjøre med myntautomat.

- Vi har bedt Boeing sjekke ut løsninger der du trekker kredittkortet ditt i en automat i døren før du går på toalettet. De undersøker saken nå, sa O'leary til Guardian.co.uk.

O'Leary sa at selskapet vil kunne tjene rundt 150 millioner kroner i året ekstra når de begynner å kreve rundt ti kroner for toalettbesøk. Han bedyrer at disse ekstrainntektene vil gjøre at selve flybilletten blir billigere.

- Unødvendige toalettbesøk

- Folk har sagt at vi ikke mener alvor. Men vi mener alvor. Hvis man tenker seg litt om, skjønner man at dette vil redusere forferdelig mange av de helt unødvendige toalettbesøkene som irriterer så mange av passasjerene ombord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer