Ryanairs gebyrer blir verre å unnslippe

Lanserer eget betalingskort.

KREDITTKORT: Betaling med kredittkort gir en ekstra kostnad på 60 kroner, per person per strekning.
KREDITTKORT: Betaling med kredittkort gir en ekstra kostnad på 60 kroner, per person per strekning. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bestiller du flybilletter hos Ryanair, blir det lagt til en administrasjonsavgift på 60 kroner per strekning per person ved betaling av billettene. Per i dag er den eneste måten å slippe unna dette gebyret på å betale med et såkalt Prepaid Mastercard. Disse er lite utbredt i Norge, hvor de går inn under navnet Mastercard gavekort, og eksempelvis tilbys av DnB NOR for 50 kroner.

Når Ryanair nå lanserer sitt eget betalingskort, vil betaling med flyselskapets eget kort være eneste mulighet for å unnslippe administrasjonsavgiften.

Ingen andre gratis-alternativ

Det nye betalingskortet som lyder navnet The Ryanair Cash Passport blir tilgjengelig for flyselskapets britiske passasjerer fra og med 4. oktober i år. Men det er meningen at det og skal lanseres utenfor Storbritannia.

Ryanair skriver på sine hjemmesider at "The Ryanair Cash Passport" vil bli tilbudt flypassasjerer i andre europeiske land i løpet av de neste månedene.

Skaffer man seg ikke et slik kort, kan avgiften fort bli kostbar spesielt for familier. Fire personer må ut med totalt 480 kroner i bare gebyrer, hvis de i fremtiden betaler med et annet kort enn flyselskapets eget. Også det norske flyselskapet Norwegian opererer med en liknende avgift på 40 kroner per bestilling, som man kun unngår ved å bruke flyselskapets eget Bank Norwegiankort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer