Rygge er billigst

Flybillettene er billigst med avgang fra Rygge, og parkeringsutgiftene er lavest på den nye østlandsflyplassen.

Publisert
Sist oppdatert

Med åpningen av Moss Lufthavn Rygge i dag, er det tre flyplasser på Østlandet, inkludert Oslo Lufthavn Gardermoen og Sandefjord Lufthavn Torp. Alle ligger innenfor en radius på 115 kilometer fra Oslo, med Torp lengst unna, Gardermoen 5 mil unna og Rygge 6,5 mil fra Oslo S.

Gardermoen er selvsagt den største flyplassen med det største rutetilbudet, men det kan være fordeler ved å reise fra en mindre flyplass, også. Det er mindre forhold, kortere avstander på terminalen, og mindre folk.

Når Norwegian starter opp ruteflyvninger fra Rygge i februar 2008, får de tre østlandsflyplassene flere sammenfallende destinasjoner: Barcelona, Bergen, London og Warszawa. Samme destinasjoner, men til dels forskjellige flyselskaper. Vi har sjekket flyprisene til disse destinasjonene fra alle tre flyplassene, og hva det koster å parkere på flyplassen mens du er borte.

Til tre av destinasjonene er Rygge rimeligste avreiseflyplass, og parkeringen er foreløpig billigst der.

Sammenfallende destinasjoner
DestinasjonGardermoenRyggeTorp
BarcelonaSAS, SterlingNorwegianRyanair
BergenNorwegian, SASNorwegianWiderøe
London/StanstedNorwegianNorwegianRyanair
WarszawaLOT Polish Airlines, NorwegianNorwegianWizz Air


Din avreiseflyplass

Hvilken østlandsflyplass reiser du helst fra? (Avsluttet)
Rygge(54%) 670
Gardermoen(25%) 309
Torp(21%) 260
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Rygge er billigst

  1. Avstander
  2. Flypriser


Flyprisene

Vi har sjekket flyprisene til de sammenfallende destinasjonene, og her er til dels store prisforskjeller. Avreisetidspunkt er helgen 21. til 23. mars 2008, altså etter at ruteflyvningene har startet fra Rygge. Her er noen priseksempler:

Billigst til Barcelona:
Fra Rygge med Norwegian - 495 kroner én vei.
Dyrest til Barcelona:
Fra Gardermoen med SAS - 1.129 kroner én vei.

Billigst til Bergen:
Fra Rygge med Norwegian - 194 kroner én vei.
Dyrest til Bergen:
Fra Gardermoen med SAS - 430 kroner én vei.

Billigst til London:
Fra Rygge med Norwegian - 195 kroner én vei.
Dyrest til London:
Fra Gardermoen med British Airways - 702 kroner én vei.

Velkommen til Moss Lufthavn Rygge.
Velkommen til Moss Lufthavn Rygge. Vis mer


Billigst til Warszawa:
Fra Torp med Wizz Air - 199 kroner én vei.
Dyrest til Warszawa:
Fra Gardermoen med Norwegian - 799 kroner én vei.

I tre av disse fire tilfellene, er det altså billigst å fly fra Rygge, og Gardermoen er dyrest i alle tilfellene.

Se alle prisene her

Til og fra

En del av reisen er også å komme seg til og fra flyplassen. Om du reiser alene, er kanskje det meste ganske lettvint, men om du reiser med hele familien og da gjerne med barn, er det mer som skal klaffe og forseres. Det å komme seg enkelt til og fra flyplassen, uten alt for mye mas og kjas og med kortest mulig reisetid og færrest mulig usikkerhetsmomenter med tanke på trafikale hindringer til og fra flyplassen, er vel så viktig som selve flytransporten til reisemålet. Vi har utarbeidet en tabell med reiseavstander i kilometer og med tidsangivelser i minutter. Denne finner du her.

Om du bor eksempelvis i Oslo, tar det deg 32 minutter med bil til Gardermoen, 47 minutter til Rygge eller 83 minutter til Torp (med utgangspunkt i Oslo S.). Bor du i Ski, tar det deg 34 minutter å kjøre til Rygge, 49 minutter til Gardermoen eller 88 minutter til Torp. Fra Drammen tar det 55 minutter til Torp, 63 minutter til Rygge eller 61 minutter til Gardermoen.

I denne artikkelen ser vi kun på biltransport, men det er selvsagt gode kollektivmuligheter til alle flyplassene.

Parkering

Parkering på flyplassen kan i noen tilfeller være vel så dyrt som selve flybilletten, så absurd det enn måtte høres ut. Vil du for eksempel parkere innendørs på Gardermoen, og skal være bortreist i to uker, koster det deg 1.350 kroner. Dyrt, sier du? Om du i stedet velger å parkere utendørs, på nærmeste mulige utendørsparkering på hovedflyplassen koster det likevel ... 1.350 kroner! Og da må du måke snø av bilen om værgudene har vært skikkelig slemme når du kommer hjem igjen ... Det er selvsagt mulig å parkere billigere på Gardermoen også; om du velger de parkeringsplassene som ligger lengst unna terminalbygget, slipper du unna med 540 kroner for to uker.

Prisene og forholdene er mindre på Torp og Rygge; på Torp koster det 650 kroner å parkere på utendørsparkeringen i to uker, mens det koster 800 kroner å parkere innendørs. På Rygge betaler du utendørspriser innendørs, og slipper unna med 560 kroner for to uker. Etter nyttår justeres prisene på Rygge, men om de følger samme prismønster som på Torp, vil det koste rundt 650 kroner å stå i parkeringshuset i to uker.

Parkering
Flyplass/ute eller inne1 time1 døgn1 uke2 uker3 uker
Gardermoen/ute1)3422085013501850
Gardermoen/inne2)3422085013501850
Rygge ute/inne3)15100390560690
Torp/ute2090475650775
Torp/inne201205608001040
1)Gardermoen/ute: Her oppgir vi priser på den utendørsparkeringen som ligger nærmest terminalbygget, som blir tilsvarende med Torp og Rygge.
2)Gardermoen/inne: P11.
3)Prisene på Rygge er de samme på innendørsparkering nå, som de vil være på utendørsparkeringen når den åpner. Da vil innendørsparkeringsprisen bli noe dyrere.


Avstander fra østlandsbyer til Gardermoen, Rygge og Torp
Billettpriser til Barcelona, Bergen, London og Warszawa

Om parkeringene

Moss Lufthavn Rygge har første flyavgang i dag, onsdag 17. oktober. Parkeringstilbudet skal være fullt utbygd i mai 2008, men inntil videre må alle som skal reise fra den nye flyplassen, parkere i parkeringshuset som ligger nærmest terminalbygget. Når alt er ferdig, vil det være to parkeringshus som er forbundet med hverandre og med terminalbygget, samt en uteparkeringsplass bortenfor det ytterste p-huset, og altså lengst borte fra terminalen. Inntil p-anlegget og utendørsplassnee står ferdig, kan de reisende kose seg med utendørspriser på innomhusparkering. Når anlegget står ferdig, blir det 2.400 plasser i p-hus, og 300 plasser utendørs - totalt 2.700 parkeringsplasser.

På Sandefjord Lufthavn Torp kan du parkere i parkeringshus, eller utendørs. Det er 460 parkeringsplasser innendørs, i p-huset som ligger nært inntil terminalen, og drøye 1.700 plasser utendørs. Utendørsparkeringen liggger bakenfor p-huset, og følgelig lengst borte fra terminalen.

På Oslo Lufthavn Gardermoen finnes det et konglomerat av parkeringsmuligheter. Det er et uttall parkeringer å forholde seg til; P1 til P6 ute, og P10 og P11 innendørs. P10 er korttidsparkering med opptil et døgn, P11 er for korttids- og langtidsparkering. P1 er den utendørsparkeringen som ligger rett på utsiden av P-husene, og dermed nærmest inntil terminalbygget - og med de høyeste prisene av utendørsparkeringene. P4, P5 og P6 ligger lengst unna, og er de billigste alternativene.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer