Rygge klar for avgang

Det jobbes på Moss Lufthavn Rygge, for å være klar til første avgang 17. oktober. De første reisende kan vente seg en overraskelse.

Publisert
Sist oppdatert

Mosselukta treffer oss rett før avkjøringen til Horten-ferga og Jeløy. Vi fortsetter på E6 i fem nye minutter, og tar av til Rygge på motorveiavkjøring nummer 12, Halmstadkrysset. 50 minutter etter avreise fra Oslo sentrum, parkerer vi ved Moss Lufthavn Rygge.

Her er det fremdeles intens byggeaktivitet, både langs veien inn til flyplassen, i parkeringshuset utenfor, inne i terminalbygget og ute på området ved rullebanen. Vi besøker den nye flyplassen nøyaktig en uke før første flyavgang, og selv om noen skrur i taket, andre installerer minibanker og andre igjen sjauer møbler, er alt i rute.

BILDESPESIAL fra Rygge

- Vi blir ferdige, sier markedssjef ved Moss Lufthavn Rygge, Silje N. Thoresen. Det viktigste av kiosk- og serveringstilbud blir ferdig, og innsjekk og security er klart. Så vil kiosk- og serveringstilbudet bli utvidet etter hvert som trafikken blir større, lover markedssjefen.

17/10 kl. 15.20

Det første flyet letter onsdag 17. oktober klokken 15.20, om alt går som planlagt. Da retter et nesten fullastet fly fra Iberworld Airlines nesen mot Gran Canaria, med charterkunder fra Star Tour, Ving Reiser og Apollo. Frem til Norwegian løfter sine første fly herfra i uke åtte 2008, vil det kun være én til to ukentlige avganger herfra - og det er charterpassasjerer. Etter uke 8 øker det dramatisk til 100 ukentlige flyavganger, med den trafikken som Norwegian har spikret hittil. Den offisielle åpningen vil bli i februar, i forbindelse med at Norwegian-flyene starter flyvninger fra Rygge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer