Ryggskadd på safari

Turisten ble plassert på et ukomfortabelt sete på safarituren, og fikk alvorlig ryggskade som følge av dette. Hun ble sykehusinnlagt og sengeliggende i nesten to måneder etter hjemkomst.

Illustrasjonsfoto: Ken Hensen Foto: Ken Hansen
Illustrasjonsfoto: Ken Hensen Foto: Ken Hansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den uheldige turisten deltok på kombinasjonstur i regi av Temareiser, med ørkensafari inkludert. På grunn av sin beskjedne høyde ble hun plassert på det mest ukomfortable setet i safari-bilen, og godt hjulpet av det klager hevder var uforsvarlig kjøring av sjåføren, ble hun påført smertefulle ryggskader.

Klager hevder at turoperatøren burde ha opplyst om at man ikke burde ha sittet bakerst i bilen på grunn av de fysiske belastningene det medfører, og krever kompensasjon fra Star Tour.

Ingen kompensasjon å få

Star Tour er imidlertid ikke helt enig med den uheldige Tema-turisten. De mener klager i stor grad kan skylde seg selv, da hun ikke benyttet seg av muligheten til å rullere seter underveis – som reiseleder skal ha oppfordret til ved turens begynnelse. Selskapet selv vil ikke etterkomme klagers krav om kompensasjon.

Klagen er nå behandlet i Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser, som behandler tvistesaker mellom turarrangører tilknyttet Reisegarantifondet og kundene. I denne saken uttaler nemnda at de ikke finner bevis for at turistens ryggskader skyldtes mangler ved bilen, manglende informasjon fra turoperatøren eller uforsvarlig kjøring. Klager får dermed ingen erstatning fra turarrangøren.

Klagesaker

Vi omtaler jevnlig klagesaker som har blitt prøvd i Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser og Klagenemnda for rutefly.

 • Her finner du flere klagesaker.
 • Slik klager du på flyreisen.
 • Slik klager du på charterreisen.
 • Fjorårets mest utrolige klager kan du lese her.
 • Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer