Så det er derfor de bør bli forbudt

Barn på fly er i skuddlinjen igjen. Men det er ikke barna som er problemet.

LULLABY BABY: Alle klager på barna, men det er ikke nødvendigvis de som er problemet ... Foto: Per Ervland
LULLABY BABY: Alle klager på barna, men det er ikke nødvendigvis de som er problemet ... Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med jevne mellomrom kommer temaet opp: Småbarn på fly. En pest og en plage, er det mange som mener, og enkelte går så langt som å foreslå forbud. Andre har prøvd seg med barnefrie soner om bord, den gang uten suksess.

Nå kommer temaet opp igjen. Aftenposten skrev forrige uke om charterflyselskaper som planlegger egne voksenfly, der barn under 12 ikke skal få adgang. Tilbudene er ikke konkretisert, men er aktuelle på grunn av charterbransjens suksess med barnefrie hoteller. (Både Ving og Star Tour tilbyr sine reisende rene voksenhoteller.)

Som småbarnsmor er det lett å la seg provosere av den høylydte utskjellingen av barn på reise. Det er også lett å argumentere for at det finnes langt mer plagsomme utgaver av arten flypassasjer enn små barn som gråter eller titter over stolryggen. Vi nevner i fleng: stupfulle voksne, høylydt skravlende turkamerater som henger over deg for å løse verdensproblemene i dialog med sidemannen din, skravlende sidemenn som ikke gir seg selv om du ikke vil prate, og de sedvanlige, mer eller mindre illeluktende eksemplarene av arten homo sapiens som du tilfeldigvis havner albue til albue med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer