Sydenferie:

Så dyr blir ferien

Du må regne med å punge ut for sydenturen denne sommeren.

FERIEFAVORITT: Spania er en soleklar feriefavoritt for soltørste nordmenn. I år vil turen trolig koste deg dyrt. Her fra Costa Blanca i Alicante. Foto: Shutterstock / NTB
FERIEFAVORITT: Spania er en soleklar feriefavoritt for soltørste nordmenn. I år vil turen trolig koste deg dyrt. Her fra Costa Blanca i Alicante. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Nordmenn elsker å reise og fjoråret ble et rekordår, ifølge Statistisk sentralbyrå. I år preges imidlertid ferieplanene av de drastiske endringene i økonomien, skal vi tro Virkes Reisepuls for 2023.

Thea Olsen, forbrukerøkonom i Danske Bank, har laget et eksempel på hva ferieturen kan koste deg denne sommeren.

Dyrere i år

Eksempelet er laget med utgangspunkt i en familie på fire, inkludert to voksne og to barn, for ei uke i Spania i fellesferien. Summen du kan ende opp med å punge ut er mildt sagt slående: Over 80 000 kroner.

Olsen understreker at dette ikke er et svar med to streker under. Prisene vil variere, men eksempelet er basert på valutakursen fra tirsdag 12. april (11,50). Hotellet det er tatt utgangspunkt i er et middelklassehotell i Alicante, og budsjettet inkluderer også leiebil og forbruk.

- Europaferien var dyr i fjor, men i år blir det enda verre. Valutakursen og prisstigningen slår knallhardt på feriebudsjettet denne sommeren, sier Olsen.

Forbrukerøkonomen forteller at det er vanskelig å ta ut prisene for fly fra fjoråret. Hun anslår likevel at det er snakk om flere tusen kroner mer for årets ferietur enn i 2022.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.