Kollektivtransport

Så lenge lagres billettinformasjonen

Om du har gyldig eller ugyldig billett på kollektivreisen din kan lagres i opp mot to år etter kontrollen.

KONTROLL: Hvor langt tilbake i tid kan Ruters billettkontrollører finne din tidligere reiseinformasjon? Og hva med kontrollørene til Vy og Flytoget? Svaret får du i saken under. Foto: Per Løchen/NTB Scanpix.
KONTROLL: Hvor langt tilbake i tid kan Ruters billettkontrollører finne din tidligere reiseinformasjon? Og hva med kontrollørene til Vy og Flytoget? Svaret får du i saken under. Foto: Per Løchen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Reiser du med tog, trikk, buss eller annen kollektivtransport du ha gyldig billett.

Hvis det er kontroll om bord og du ikke har gyldig billett, kan du ilegges gebyr.

Gebyr på 3265 kr etter reisesjekk

Tidligere denne måneden skrev Flysmart24.no om en mann på 44 år som reiste med Flytoget, og da billetten hans ble kontrollert, så kontrolløren at han hadde kjøpt en rabattbillett han ikke hadde krav på.

Mannen hevdet han hadde misforstått rabattreglene, og fordi han lovet å betale riktig pris i fremtiden, slapp han å betale det sure gebyret.

Flytoget lot nåde gå for rett, i alle fall i første omgang.

Men, da Flytoget sjekket reisehistorikken til mannen, fikk de seg et sjokk. Det var nemlig ikke første gang mannen hadde reist ulovlig, for han hadde reist for halv pris hele 38 ganger.

Da var det slutt på all velvilje Flytoget måtte ha overfor kunden, for kort tid etter fikk mannen et gebyr på 3265 kroner for alle de 38 gangene han hadde reist med ugyldig billett.

Klaget, og fikk delvis medhold

Mannen innrømmet at han har reist alle disse gangene med studentrabatt, men mener at det skjedde fordi han hadde misforstått billettreglene. Derfor klaget han først til Flytoget, så til Transportklagenemnda for kollektivreiser da han ikke fikk medhold hos førstnevnte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer