Ferie

Så lenge må du vente

Disse ukene er det høstferie. Og her er fridagene i jula.

UTSIKT TIL HØSTOPPLEVELSER: Sommeren ved Middelhavet har vært brennhet i sommer. Men til høsten kommer de behagelige temperaturene. Foto: Odd Roar Lange
UTSIKT TIL HØSTOPPLEVELSER: Sommeren ved Middelhavet har vært brennhet i sommer. Men til høsten kommer de behagelige temperaturene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er årets sommerferie allerede over? Eller er du inne i siste uka og synes ferien gikk altfor fort?

Dersom du drømmer om flere feriedager og billige reiser så skal du følge med her.

Selv om vi så vidt er i gang med august, så er det er perfekt tid å planlegge årets høstferie.

ER DU LEI: Sommeren er i ferd med å regne bort. Foto: Odd Roar Lange
ER DU LEI: Sommeren er i ferd med å regne bort. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Høstferien for skolene gjennomføres i ukene 40 og 41 i Norge. Uke 40 er fra 2. til 8. oktober, mens uke 41 er fra 9. til 15. oktober.

Mens de fleste steder i landet har fem dager fri, har Svalbard og Nordland tre dager.

Hetebølge og skogbranner herjer i Sør-Europa. Reiseekspert Odd Roar Lange forklarer hvorfor mange vil slutte å reise til land som Hellas, Spania og Italia. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Video: Dagbladet TV Vis mer

Reisekuppet

Dersom du ønsker en fin badeferie, men ikke ønsker å dra på pakkereiser så kan du sette sammen en fin ferie til lave priser selv. Setter du sammen din egen reise mister du den ekstra sikkerheten som ligger i å kjøpe en pakkereise, men til gjengjeld er det mulig å gjøre et riktig godt reisekupp.

Sjekk gjerne flypriser på ulike nettsider og ved hjelp av søkemotorer. Men det tryggeste er å kjøpe flybilletter direkte hos flyselskapene eller etablerte reisebyråer.

Ved den franske rivieraen er prisene høye i sommermånedene, mens hotellopphold i byer som Nice, Cannes og Antibes gjerne selges til halv pris i oktober. Og badetemperaturen er fortsatt høy sett med norske øyne med 22-24 deilige grader.

Her kan du med andre ord få en luksusferie til bunnpris.

Velger du Norgesferie så må du være klar over at en del sesongbaserte utleiesteder stenger i uke 41.

Høststormene

På den annen side er det både god plass og lavere priser i oktober enn i ferietravle sommeruker. Og drar du til Vestlandet så kan du være heldig å få oppleve en av de magiske høststormene på nært hold.

Det smarteste tipset er å kontakte hotellene direkte for å be om en god pris. Og venter du til i siste liten, så kan du gjøre et kupp.

Godt og varmt

Gjennomsnittstemperaturen for Spania i september og oktober er 26 og 22 grader. I Hellas kan du vente deg 28 og 24 grader i gjennomsnitt, mens Tyrkia har 31 og 28 grader i gjennomsnittlig lufttemperatur i september og oktober.

SUP-YOGA: Drar du til Cannes så får du være med på SUP-yoga utenfor strendene. Foto: Odd Roar Lange
SUP-YOGA: Drar du til Cannes så får du være med på SUP-yoga utenfor strendene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Kan du reise utenom uke 40 og 41 så er prisene på charterreiser lavere enn i selve høstferien.

Juleferien

Dersom du ikke har rett til høstferie, og ikke ønsker å ta fridager uten lønn må du kanskje vente helt til jul før det blir noen ekstra feriedager på deg.

Julaften den 24 desember faller på en søndag. Det betyr for mange en fridag lille julaften. 1. juledag faller på en mandag og 2. juledag faller på en tirsdag. Dermed blir det fire dager på rad med fri for de fleste i uke 50 og 51.

Nyttårsaften faller også en søndag og dermed blir 1. nyttårsdag neste år på en mandag.

Tips oss om denne saken

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om billige reisemål i høstferien? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer