Ferie

Så lenge må du vente

Disse ukene er det høstferie. Og her er fridagene i jula.

UTSIKT TIL HØSTOPPLEVELSER: Sommeren ved Middelhavet har vært brennhet i sommer. Men til høsten kommer de behagelige temperaturene. Foto: Odd Roar Lange
UTSIKT TIL HØSTOPPLEVELSER: Sommeren ved Middelhavet har vært brennhet i sommer. Men til høsten kommer de behagelige temperaturene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er årets sommerferie allerede over? Eller er du inne i siste uka og synes ferien gikk altfor fort?

Dersom du drømmer om flere feriedager og billige reiser så skal du følge med her.

Selv om vi så vidt er i gang med august, så er det er perfekt tid å planlegge årets høstferie.

Høstferien for skolene gjennomføres i ukene 40 og 41 i Norge. Uke 40 er fra 2. til 8. oktober, mens uke 41 er fra 9. til 15. oktober.

Mens de fleste steder i landet har fem dager fri, har Svalbard og Nordland tre dager.

Reisekuppet

Dersom du ønsker en fin badeferie, men ikke ønsker å dra på pakkereiser så kan du sette sammen en fin ferie til lave priser selv. Setter du sammen din egen reise mister du den ekstra sikkerheten som ligger i å kjøpe en pakkereise, men til gjengjeld er det mulig å gjøre et riktig godt reisekupp.

Sjekk gjerne flypriser på ulike nettsider og ved hjelp av søkemotorer. Men det tryggeste er å kjøpe flybilletter direkte hos flyselskapene eller etablerte reisebyråer.

Ved den franske rivieraen er prisene høye i sommermånedene, mens hotellopphold i byer som Nice, Cannes og Antibes gjerne selges til halv pris i oktober. Og badetemperaturen er fortsatt høy sett med norske øyne med 22-24 deilige grader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.