Så lett blir du lurt

Aviser er et av redskapene som blir tatt i bruk for å robbe deg.

Har du opplevd å bli "avisangrepet"? Foto: Colourbox.com
Har du opplevd å bli "avisangrepet"? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tyverier av verdigjenstander alene har ført til 4,8 millioner kroner i utbetalinger fra Europeiske i første halvår i år, og det før den mest hektiske sommersesongen er igang. Tallene for hele fjoråret var 10,4 millioner.

Assisterende informasjonsdirektør i IF og Europeiske Reiseforsikring, Emma Elisabeth Vennesland, sa til DinSide i sommer at hun mener nordmenn har noe å lære når det gjelder å tilpasse seg og gli inn i omgivelsene. Unngår man trøbbel, så unngår man også å ødelegge deler av ferien og tiden etter ferien med all organiseringen som kreves for å rydde opp i etterkant av tyverier.

- Nordmenn er opplagte mål

Slik duperer de deg

Skal du sikre det gjelder det altså å ikke være et opplagt mål. Kle seg etter omgivelsene, ikke blafre med kart når du går i gatene, og ikke flashe verdigjenstander.

Dessuten gjelder det også å være obs på noen av de vanlige triksene luringene tar ibruk for å hjelpe deg til et litt mindre materialistisk liv ...

Avisangrep og babykasting

En gruppe barn omringer deg og vifter aviser i ansiktet på deg, mens de letter lommer og vesker for verdigjenstander. Dette kan du for eksempel oppleve i Italia og Øst-Europa. En slemmere variant er at en kvinne kaster et barn innpakket i et teppe i armene dine. Du reagerer på instinkt, og verdisakene dine forsvinner før du merker at babyen bare er en dukke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer