Så mye bagasje kan du ta med på juleflyet

Se hva overvekt koster, og hva som er spesialbagasje.

Hjem til jul med fly? Se hvor mye du kan ta med deg av bagasje. Foto: Colourbox
Hjem til jul med fly? Se hvor mye du kan ta med deg av bagasje. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du fly på juleferie med alskens pakker? Har du oversikt over hvor mye bagasje du kan ta med deg? Vet du om du får med deg alt?

Her er en oversikt over hvilke bagasjeregler som gjelder for SAS, Norwegian og Widerøe på innenriksrutene. Husk at dersom du skal ha med spesialbagasje, kan det være smart å ringe i god på forhånd og få bestilt plass. Du er ikke den eneste som skal drasse med deg store gjenstander på juleferie, og med fulle fly vil de fleste selskapene være ekstra strenge på reglene omkring overvekt.

Bagasjeregler hos SAS

Flex: Håndbagasje på 8 kg. 30 kg innsjekket bagasje er tillatt.

Happy: Håndbagasje på 8 kg. 20 kg innsjekket bagasje er tillatt.

Spedbarn (0-2 år): Spedbarn kan ha med seg en stellebag som håndbagasje. 10 kg bagasje og en barnevogn kan sjekkes inn.

Overvekt: 50 kroner per kg.

Merk - En kolli kan ikke veie mer enn maks 32 kg. Du kan bli bedt om å pakke om eller sende noe av bagasjen som frakt dersom grensen overstiges.

Spesialbagasje: Ski og snowboard, golfbag, dykkeutstyr, fiskeutstyr og våpen koster 160 kroner å sende med. Det kan ikke veie mer enn 15 kg og være mer enn 140 cm i lengde (gjelder ikke ski og snowbiard). Større spesialbagasje (opptil 30 kg og 200 cm) som kiteutstyr og musikkinstrument koster 320 kroner å sende med. Spesialbagasje på 30-45 kg og opptil 277 cm koster 640 kroner å sende med. Reiser du business eller Economy Extra kan du ta med et stykk spesialbagasje gratis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer