Strømming på ferie

Så mye data bruker strømmetjenestene

Er du ikke forsiktig kan det bli dyrt. Men noen strømmetjenester lar deg bestemme selv hvor mye TV-titting på mobilen skal spise av datakvoten din.

KAN BLI DYRT: Er du på ferie men vil se en etappe Tour de France? Det kan fort spise opp hele kvoten din. Foto: Gaute Beckett Holmslet
KAN BLI DYRT: Er du på ferie men vil se en etappe Tour de France? Det kan fort spise opp hele kvoten din. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert

Med mer fritid i ferieukene er det fort gjort å ramle innom en strømmetjeneste for litt underholdning. Enten for deg selv, eller for poden som krever en eller annen form for aktivisering.

Men avhengig av hvor du befinner deg og størrelsen på din inkluderte mobildatakvote, kan det plutselig vise seg å bli en dyr fornøyelse når telefonregningen dukker opp i innboksen eller postkassa.

For med en gang du går over kvoten må du kjøpe ekstrapakker eller betale dyrt per megabyte. Dersom du i det hele tatt får gjort noe mer da. Det nye regelverket åpner nemlig for at operatørene kan sette maksgrenser for hvor mye du kan roame.

Vi har tidligere sett på hvor mye data som kreves for å sjekke Facebook, høre på Spotify eller lese nettaviser, men denne gang er det altså kun strømmetjenestene som tilbyr film, serier og annet TV-innhold vi ser på.

Under har vi derfor laget en oversikt over hvor mye data de forskjellige strømmetjenestene krever for å vise innholdet, og om det eventuelt kan tilpasses på noe vis.

Netflix

Her er det full gjennomsiktighet og fleksibilitet, som vi også har beskrevet i en tidligere sak. I Netflix' innstillinger kan du selv bestemme hva slags bildekvalitet du vil ha, og dermed hvor mye mobildata som brukes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.