Så mye ferie har du i 2010

Fire fridager mindre enn maksimalt.

Du har 134 fridager å bruke i 2010, men det er noen dager færre enn i de heldigste kalenderårene. Foto: Sanja Gjenero
Du har 134 fridager å bruke i 2010, men det er noen dager færre enn i de heldigste kalenderårene. Foto: Sanja Gjenero Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er første arbeidsuke etter juleferien. Spretter du opp av sengen om morgenen, full av energi og klar for å ta fatt på hverdagen igjen? Ikke?

Du er ikke den eneste. Vi er inne i et nytt kalenderår, og det betyr et nytt arbeidsår med dertilhørende fridager (heldigvis).

Hvor mange dager fri har du i 2010? 109 pluss fem ferieuker. Tilsammen blir det 134 fridager.

Vi har tatt med alle lørdager og søndager og høytidsdager i de 109 fridagene (vi går ut fra at du har halv arbeidsdag julaften og nyttårsaften, selv om mange bedrifter gir deg fri begge disse dagene i tillegg). De fem ferieuker de aller fleste av oss har gir 25 fridager i tillegg. (Noen er heldige og har kanskje seks ferieuker.)

Kjipt ferieår

134 fridager høres jo deilig ut - og det utgjør faktisk over 1/3 av kalenderåret. Men, 2010 er ikke det "heldigste" året rent feriemessig. Det er fordi 1. mai kommer på en lørdag - dermed blir vi snytt for en fridag. 17 mai kommer på en mandag, så da blir det i hvert fall en deilig langhelg i midten av mai.

Julen 2010 er heller ikke så heldig. Julaften faller på en fredag, og dermed går vi glipp av to fridager, siden 1. og 2. juledag kommer på en lørdag og søndag. Vi mister også 1. nyttårsdag, som kommer på en lørdag (nå hører denne fridagen strengt tatt til 2011, men vi tar den med likevel.)

Dermed må du spare 4 1/2 fridag dersom du vil ta ferie hele romjulen.

Tenkt deg på storbyferie en av langhelgene? Da bør du planlegge i god tid. Foto: britainonview/ McCormick-McAdam
Tenkt deg på storbyferie en av langhelgene? Da bør du planlegge i god tid. Foto: britainonview/ McCormick-McAdam Vis mer


Planlegg langhelgene i god tid

Tenkt å reise bort i langhelgene i mai? Kristi Himmelfartsdag kommer 13. mai, så tar du to dager fri kan du få en skikkelig langhelg, siden det er 17. mai på mandagen. Pinsehelgen kommer 22.-24. mai.

Hvis du skal reise bort, bør du være tidlig ute med å bestille flybilletter osv. Du er ikke den eneste som har planer om å utnytte disse langhelgene maksimalt.

Det samme gjelder selvsagt påsken. Den starter med palmesøndag 28. mars, og som vanlig må du ta tre fridager hvis du skal ha ferie helt til mandag 5. april, som er 2. påskedag.

Lurer du på når skoleferiene er? Finn det ut i vår ferieoversikt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer