Så mye ferie har du i 2010

Fire fridager mindre enn maksimalt.

Du har 134 fridager å bruke i 2010, men det er noen dager færre enn i de heldigste kalenderårene. Foto: Sanja Gjenero
Du har 134 fridager å bruke i 2010, men det er noen dager færre enn i de heldigste kalenderårene. Foto: Sanja Gjenero Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er første arbeidsuke etter juleferien. Spretter du opp av sengen om morgenen, full av energi og klar for å ta fatt på hverdagen igjen? Ikke?

Du er ikke den eneste. Vi er inne i et nytt kalenderår, og det betyr et nytt arbeidsår med dertilhørende fridager (heldigvis).

Hvor mange dager fri har du i 2010? 109 pluss fem ferieuker. Tilsammen blir det 134 fridager.

Vi har tatt med alle lørdager og søndager og høytidsdager i de 109 fridagene (vi går ut fra at du har halv arbeidsdag julaften og nyttårsaften, selv om mange bedrifter gir deg fri begge disse dagene i tillegg). De fem ferieuker de aller fleste av oss har gir 25 fridager i tillegg. (Noen er heldige og har kanskje seks ferieuker.)

Kjipt ferieår

134 fridager høres jo deilig ut - og det utgjør faktisk over 1/3 av kalenderåret. Men, 2010 er ikke det "heldigste" året rent feriemessig. Det er fordi 1. mai kommer på en lørdag - dermed blir vi snytt for en fridag. 17 mai kommer på en mandag, så da blir det i hvert fall en deilig langhelg i midten av mai.

Julen 2010 er heller ikke så heldig. Julaften faller på en fredag, og dermed går vi glipp av to fridager, siden 1. og 2. juledag kommer på en lørdag og søndag. Vi mister også 1. nyttårsdag, som kommer på en lørdag (nå hører denne fridagen strengt tatt til 2011, men vi tar den med likevel.)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer