Familieparker i Sverige og Danmark

Så mye koster familieparkene

Mens én park har gratis inngang, koster det over 1000 kroner ekstra per person å slippe køene hele dagen i Legoland.

KØFRITT: Om du ikke liker å stå i kø, tilbyr Legoland en køfribillett til over 1000 kroner per person – i tillegg til inngangsprisen. Foto: Legoland
KØFRITT: Om du ikke liker å stå i kø, tilbyr Legoland en køfribillett til over 1000 kroner per person – i tillegg til inngangsprisen. Foto: Legoland Vis mer
Publisert

Mange holder seg til hjemlandet sommerferien, men det er også de som liker å ta turen over til ett av nabolandene – en ferieuke i Danmark eller Sverige har alltid vært populært.

Og med passtrøbbel, streik blant pilotene i SAS og mye flykaos ellers i Europa, er det nok mange som har fått endrede ferieplaner denne sommeren og heller velger en mer kortreist ferie – uten å gjøre seg avhengig av fly.

For barnefamilier står familieparkene høyt i kurs blant den yngre garde. DinSide har tidligere sett på hva det koster å komme inn i de største familieparkene her til lands (og hva maten der koster), og nå har turen kommet til nabolandene.

Vi har sett på prisene for inngang og parkering (inkludert lademuligheter) i åtte familieparker i Sverige og Danmark. Få også med deg avsnittet til slutt om rabatter i parkene.

I denne artikkelen har vi brukt henholdsvis 96 og 139 i kurs for svenske og danske kroner, som var kursen per 11. juli.

Liseberg (Göteborg i Sverige)

Med et vertikalt fall på 50 meter er Valkyria en av de heftigste attraksjonene på Liseberg. Særlig siden du henger litt over kanten noen sekunder før du slippes ned. Foto: Liseberg
Med et vertikalt fall på 50 meter er Valkyria en av de heftigste attraksjonene på Liseberg. Særlig siden du henger litt over kanten noen sekunder før du slippes ned. Foto: Liseberg Vis mer

Fornøyelsesparken sentralt i Göteborg har lenge vært blant nordmenns store favoritter. Her finner du en drøss av tivoliattraksjoner for store og små, samt lykkehjul, spillehall, ferdighetsspill, restauranter, sceneshow og mer til.

På Liseberg kan man betale bare for inngangen dersom man ikke har planer om å kjøre så mye – alternativt, hvis man har små barn, kan de utstyres med et såkalt Duo-armbånd, som lar en voksen på over 15 år kjøre sammen med dem på de drøye 20 attraksjonene beregnet for de minste. Man får også kjøpt enkeltbilletter som kan brukes for å kjøre attraksjoner – typisk om man bare har planer om å kjøre et par ting.

Nytt siden vi besøkte parken sist er at Liseberg nå har introdusert virtuelle køer på flere av de gjeveste attraksjonene. Da kan du stille deg og inntil 5 andre i kø via Liseberg-appen og får da et tidspunkt for når det er deres tur, slik at dere kan gjøre andre ting i mellomtida. Du får bare stilt deg i én slik kø av gangen, og det koster ingenting ekstra.

Liseberg har også åpent under Halloween-sesongen. Her fra Distrikt Z der zombiene slippes løs på kveldstid. Foto: Pål Joakim Pollen
Liseberg har også åpent under Halloween-sesongen. Her fra Distrikt Z der zombiene slippes løs på kveldstid. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Priser, Liseberg

I hele juli og halvveis ut i august gjelder høysesongpriser på Liseberg. Da er parken åpen 10–23 og prisene er som følger:

 • 595 SEK (574 NOK) for alt-i-ett, som inkluderer entré og armbånd for å kjøre samtlige attraksjoner i parken
 • 495 SEK (477 NOK) for lilla alt-i-ett, som inkluderer entré og armbånd for å kjøre barneattraksjonene i parken (drøye 20).
 • 175 SEK (169 NOK) for entré om du er over 110 cm på strømpelesten. De under 110 cm kommer gratis inn i parken. Entré er altså bakt inn i alt-i-ett-prisene over.
 • 440 og 340 SEK (424 og 324 NOK) for henholdsvis stora og lilla åkpasset, altså armbånd for å kjøre alle attraksjoner / barneattraksjoner. Om du skulle ombestemme deg etter bare å ha betalt entré eller får gratis entré fordi du for eksempel bor på et samarbeidende hotell.
 • 680 SEK (656 NOK) for Duo-armbånd – et barn som har det på håndleddet kan ha med seg en voksen over 15 år på alle barneattraksjonene.
 • Det går også an å kjøpe enkeltbilletter til 25 kroner stykket, men en attraksjon kan kreve flere enn én (fire for de tøffeste attraksjonene).

Parken har også en egen kveldspris som lar deg kjøre alt du vil fra klokka 18 og utover. Her får du for eksempel 150 kroner rabatt på alt-i-ett-billetten og 200 kroner rabatt på lilla alt-i-ett-billetten.

Dog får du bare kjøpt dagsbilletter på Liseberg, og ikke todagersbillett, for eksempel. Alternativet da er et sesongkort, men sesongkort med tilgang på attraksjonene er utsolgt i år (bare entré-sesongkort til 345 SEK er tilgjengelig).

Du finner Lisebergs priskalender bak lenka du nettopp passerte.

Priseksempel: For en familie med to voksne og to barn, der samtlige er store nok til å kjøre alt, vil en dag på Liseberg koste 2296 svenske kroner, eller da 2204 norske.

Parkering, Liseberg

Liseberg bygger ut parken med et nytt hotell som skal stå klart i 2023 og et nytt vannland som ferdigstilles i 2024. Dermed går det ikke lenger å parkere på søndre parkeringsområde, som var det nærmeste.

Parken disponerer 700 parkeringsplasser på østre parkering som koster 25 svenske kroner per time med makspris på 110 kroner per dag. 41 av dem er med ladestasjon for elbil og koster 32 kroner per time. Gangavstand til søndre inngang er cirka 10 minutter.

Alternativt må du bruke annen offentlig tilgjengelig parkering om du besøker Liseberg med bil.

Nettside: Liseberg.se
Beliggenhet: Google Maps

Skara sommarland (Axvall i Sverige)

Skara sommarland i Sverige byr på Skandinavias største vannpark. Foto: Skara sommarland
Skara sommarland i Sverige byr på Skandinavias største vannpark. Foto: Skara sommarland Vis mer

Skara sommarland byr på en god håndfull tradisjonelle tivoliattraksjoner, men også på Skandinavias største vannpark, så her bør badetøy være med i bagasjen.

Barn under én meter på strømpelesten kommer gratis inn i parken, mens alle over betaler samme pris. Parken har imidlertid en hyggelig rabatt for dem over 60 år, som betaler rett over halvparten av fullpris.

Høysesongen varer til og med første uka i august, før det blir ei uke (8-14. august) og en helg (20-21. august) med reduserte priser. Dernest er sesongen slutt på Skara sommarland.

Priser, Skara sommarland

I høysesong betaler alle over 100 cm 449 SEK (431 NOK) for å komme inn på Skara og kjøre alle attraksjoner mer unntak av to av tre gokartbaner (40,- per løp). De siste ni åpningsdagene er prisen 379 SEK (364 NOK).

Man kan legge til en ekstra dag for 200 SEK (192 NOK) ekstra.

De over 60 betaler henholdsvis 249 SEK (239 NOK) og 179 SEK (172 NOK) i høy- og lavsesong.

For dem som ikke vil stå så lenge i kø, tilbys såkalt Jetpass til tre av attraksjonene, der du kan slippe køen. Til Tranen og Spinner (berg- og dalbaner) koster det 30 kroner ekstra per person, mens køfri på Snake koster 100 kroner per person. Du må velge tidspunkt for når du vil kjøre attraksjonen ved nettbestilling.

Priseksempel: To voksne og to barn der alle er mer enn én meter høye gir en totalpris på SEK 1796 eller da 1724 norske kroner.

Parkering, Skara sommarland

Skara sommarland tar 80 kroner for en dagsparkering. Om du kommer med elbil, finnes det fire ladeplasser til elbil, samt to på den tilknyttede campingen. Der gjelder egne priser, og man bruker Mer-appen for å lade.

Nettside: Sommarland.se
Beliggenhet: Google Maps

Gröna Lund (Stockholm i Sverige)

IKAROS: En av Gröna Lunds heftigste attraksjoner er Ikaros, der du blir løftet opp 90 meter, rotert 90 grader med ansiktet ned og deretter sluppet rett ned i fritt fall. Foto: Gröna Lund
IKAROS: En av Gröna Lunds heftigste attraksjoner er Ikaros, der du blir løftet opp 90 meter, rotert 90 grader med ansiktet ned og deretter sluppet rett ned i fritt fall. Foto: Gröna Lund Vis mer

I den svenske hovedstaden, med ganske staselig utsikt fra mange av attraksjonene, finner du tivoliet Gröna Lund, Sveriges eldste fornøyelsespark som har holdt det gående siden 1883. Parken har i dag 29 attraksjoner, der 10 av dem er forbeholdt dem over 120 cm lengde og derfor er av litt tøffere kaliber.

En vri med Gröna Lund er at de i høysesong, som varer hele juli og godt ut i august (blå dager, se bilde under), deler dagen i to. Da betaler du for å kjøre attraksjoner enten fra klokka 10–15.30 eller fra 16.30 til stengetid, som stort sett er 21.30 eller 22.00.

August-kalenderen til Gröna Lund - på blå og lyseblå dager får du bare kjørt attraksjoner i halvparten av parkens åpningstid. Sort merking av hjørnet betyr at dagen byr på livekonsert.
August-kalenderen til Gröna Lund - på blå og lyseblå dager får du bare kjørt attraksjoner i halvparten av parkens åpningstid. Sort merking av hjørnet betyr at dagen byr på livekonsert. Vis mer

Og når det ikke er høysesong, har parken kortere åpningstider, typisk fra 16–2130. Her virker det altså som om du ikke vil få like mye kiling i magen for pengene som i parkene som har langt mer utvidede åpningstider.

Barn under 3 år kommer heldigvis gratis inn i parken, og for deg som har rundet 65 år er prisen også ytterst hyggelig – 95 svenske kroner. Én attraksjon er ikke inkludert i ticket to ride-billetten, og det er spøkelseshuset, som koster 50 SEK ekstra per person.

Priser, Gröna Lund

I høysesong, som altså varer hele juli og flere av augustdagene, koster det 525 SEK (504 NOK) for alle som har fylt 10 år, mens de fra 3–9 kommer unna med 410 SEK (394 NOK). Man betaler altså ikke for dem under tre år, og de over 65 år betaler 95 SEK (91 NOK).

Men merk altså at dette inkluderer kjøring av attraksjoner halve dagen.

På de lyseblå dagene sparer voksne 30 kroner og barn 15 kroner på billettprisen.

Inkludert i prisen er to JetPass per person som lar deg velge attraksjon og tidspunkt for å slippe køen. Da har du ei tidslomme på ti minutter der du må oppsøke attraksjonen.

Priseksempel: To voksne og to barn over 10 år betaler 2100 SEK (2016 NOK) for 5,5 timers moro.

Parkering, Gröna Lund

Kommer du med bil, er det ikke akkurat så du kan parkere utenfor inngangen på Gröna Lund, som ligger ganske sentralt i Stockholm. På nettsidene henviser parken til parkeringshuset Garnisonen garasje, omtrent 15 minutters gange unna.

Der kan du parkere for 50 kroner fra 17–01 på hverdager eller 100 kroner fra 11–01 i helgene. Utenfor disse tidene gjelder parkeringshusets ordinære priser. 20–55 kroner per påbegynte time avhengig av når, eller med makspris på 275/200 kroner hverdag/helg. Elbillading koster 15 kroner ekstra per time.

Nettside: gronalund.com
Beliggenhet: Google Maps

Legoland (Billund i Danmark)

MYE FOR DE MINSTE: Legoland har mange barnevennlige attraksjoner, men eldre ungdommer vil nok savne noen skikkelige godsaker. Foto: Legoland
MYE FOR DE MINSTE: Legoland har mange barnevennlige attraksjoner, men eldre ungdommer vil nok savne noen skikkelige godsaker. Foto: Legoland Vis mer

Tar vi turen over til Danmark står Legoland høyt i kurs hos den yngre garde. Her finner du en kombinasjon av tradisjonelle tivoliattraksjoner (brorparten av dem ganske barnevennlige), og mang en stilig Lego-konstruksjon det går an å titte på. Dog blir inngangsbilletten ganske dyr om du bare skal titte på Lego-konstruksjoner, for her er det ikke mulig bare å betale entré.

Selvsagt har parken også en egen Lego-butikk med særdeles rikt utvalg, noen ganger med eksklusivt forsalg for sesongkortholdere, og du finner mange et spisested i parken. Det finnes også sittegrupper for å spise medbrakt, om du vil spare noen kroner der.

Her sparer du inntil en hundrelapp per person om du bestiller billetter på nett i forkant, men ikke på hverdager i juli, der du betaler full pris. Men – du sparer i det minste mye tid fordi du da bare kan gå rett inn i stedet for å stå i billettkø på utsida først.

Barn under 3 år kommer gratis inn på Legoland, men så fort man har fylt tre, betaler man like mye som en voksen.

Billettpriser, Legoland

429 DKK (596 NOK) er prisen per person over 3 år for å komme inn på Legoland. Det er også mulig å kjøpe todagersbillett til 578 DKK (803 NOK) – den er gyldig i seks dager etter første besøk.

Fredag-søndag i juli får du 30 DKK (42 NOK) rabatt per billett om du bestiller på nett. På nett kan du også bestille såkalt Coca-Cola Freestyle, der du får et beger du kan fylle med brus hvert kvarter hele dagen, men prisene er de samme innenfor porten. Samme ordning finnes for øvrig på Tusenfryd.

Legoland er blant få skandinaviske parker som lar deg betale deg forbi køene, via ordningen Reserve and ride. For 299 DKK (416 NOK) per person får du regular-utgaven, som lar deg stille deg i virtuell kø på en attraksjon og få beskjed når det er din tur. Da venter du like lenge som resten av køen (altså ganske tilsvarende virtuelle køer på Liseberg, som ikke koster ekstra). Vil du halvere køtida, finnes express-passet til 449 DKK (624 NOK), og om du går for ultimate-utgaven til 739 DKK (1041 NOK), kan du gå rett forbi alle køer på attraksjonene. Disse prisene kommer da i tillegg til inngangsbilletten og varer hele dagen.

Priseksempel: To voksne og to barn fra tre år betaler 2384 norske kroner for å komme inn på Legoland og kjøre attraksjoner. Skulle man ønske en køfri dag for alle fire, blir prisen svimlende 6548 norske kroner.

Parkering, Legoland
Legoland har store parkeringsplasser tilknyttet parken som koster 60 DKK (83 NOK) per dag. Totalt har parken seks ladeplasser for elbil fordelt på tre ladestolper.

Nettside: Legoland.dk
Beliggenhet: Google Maps

Tivoli (København i Danmark)

Med sine tre looper er Demonen en av Tivoli-attraksjonene som gir deg gratis turfoto på mobilen når du har skreket fra deg. Foto: Tivoli
Med sine tre looper er Demonen en av Tivoli-attraksjonene som gir deg gratis turfoto på mobilen når du har skreket fra deg. Foto: Tivoli Vis mer

I likhet med Legoland trenger neppe Tivoli i København noen stor introduksjon, som med over tre millioner besøkende hvert år er en av Nordens største turistattraksjoner.

Her kan du, i likhet med Liseberg, betale bare for entré om du er den som heller passer bagasjen enn å fyke rundt i attraksjonene.

Det finnes flere typer «dagskort» som inkluderer kjørende attraksjoner. Den dyreste av dem, «all inclusive», gir deg også et måltid med på billetten, samt inngang på akvariet og et turfoto, altså bilde på papir når du kjører en av attraksjonene som tilbyr det. Men merk at du i den rimeligste pakka også får ubegrenset med digitale turfoto via Tivoli-appen.

Priser, Tivoli

For den som bare vil komme innenfor dørene og ikke skal kjøre noen attraksjoner, koster det 145/155 DKK (hverdag/helg) eller da 202/215 NOK hvis man er over 7 år. Fra 3–7 år koster inngang 65 DKK eller da 90 norske kroner. Barn under 3 år kommer inn gratis.

Men det er jo ikke så gøy – bedre blir det om du får et turpas rundt håndleddet. Her er en kjekk ting med Tivoli at du ikke kjøper disse til noen bestemt dag om du bestiller på nett, så om du skal være noen dager i Danmark kan du altså taime Tivoli-besøket til en dag det ikke regner, for eksempel.

Alle over 8 år betaler 429 DKK (596 NOK) om du bestiller på nett, mens de fra 3–7 betaler 329 DKK (471 NOK). Pakka inkluderer altså ubegrenset antall digitale turfoto, som jo fort kan koste en del ekstra i andre parker, et digitalt foto fra Fotokomik, samt et gratis spinn på ett av to lykkehjul.

Priseksempel: To voksne og to barn over 8 år betaler til sammen 2384 kroner for en dag i Tivoli med mulighet til å kjøre alle attraksjoner.

Parkering, Tivoli

Tivoli ligger sentralt i København, så her må du belage deg på å parkere på ett av de offentlige parkeringsområdene i nærheten. Parken har en avtale med Axel Towers parkeringshus tvers over gata for hovedinngangen, der du ved å forhåndsbetale parkeringen på nett kan spare noen små kroner. Her koster for eksempel en seks timers parkering 228 DKK (317 NOK), mens 12 timer koster det samme som 24: 380 DKK (528 NOK). Rabatten er på 20 DKK (28 NOK), så ikke all verden der, altså.

Det finnes elbilladere både i Industriens hus og Tivoli Hotel & Congress Center, begge relativt nær parken (henholdsvis 2 og 10 minutters gange). I kongressenteret koster det for øvrig 195 DKK for 24 timer, altså rundt halve prisen av Axel Towers. Enda rimeligere kan det bli på Kalvebod Brygge – 22 danske kroner per time fram til klokka 17 og gratis fra 17–24. Her finnes også elbilladere. Men parkeringsplassen er langt på nær like stor som den på kongressenteret og kan derfor fort bli full.

Bakken (Klampenborg i Danmark)

Tre-berg-og-dalbanen Rutschebanen har vært å finne på Bakken siden 1932. Foto: Bakken
Tre-berg-og-dalbanen Rutschebanen har vært å finne på Bakken siden 1932. Foto: Bakken Vis mer

Bare én fornøyelsespark kan smykke seg med å være verdens eldste, og det er det nettopp Dyrehavsbakken, eller Bakken på folkemunne, som kan. Parken oppsto allerede på 1500-tallet som en markedsplass ved den kongelige dyrehage, og hvert år samles tusenvis av motorsyklister i tog for å markere sesongstart og sesongavslutning for det tradisjonsrike tivoliet. Parken ligger omtrent en mil utenfor København.

Det er også den eneste parken i denne samlingen som er gratis å besøke. Her betaler du bare om du vil kjøre attraksjoner (32 totalt) – eller om du vil ha mat og drikke, selvsagt. Parken har mange serveringssteder og mange små konserter i løpet av sesongen, og lokalbefolkningen sitter ofte rundt på serveringsstedene med en halvliter i hånda. Ja, faktisk er «øltour» én av billettene du kan kjøpe, som inkluderer 10 smaksprøver, samt en øljekk du får ta med hjem (rundt 250 norske kroner).

Priser, Bakken

Det er altså gratis å komme inn «dørene» på Bakken. Om du bestiller turbånd på nett til en bestemt dag, seinest ei uke i forveien, kan du få dem for 249 DKK (346 NOK) om du samtidig blir medlem av Mit Bakken-kundeklubben (gratis). Prisen er 269 DKK (374 NOK) om det er mindre enn seks dager til du vil besøke parken og du blir/er Mit Bakken-medlem. Vil du ikke spesifisere noen dato, koster turbåndet 299 DKK (416 kroner). Likeledes er prisene 149/199 DKK (207/277 NOK) for mini turbånd, som da gjelder for barneattraksjonene, 11 totalt.

Alternativt kan du kjøpe et humørkort med 44 billetter til 199 DKK (277 NOK), der hver attraksjon koster deg fra 4–10 billetter. 10 billetter koster blant annet Rutschebanen, som eies av den danske stat – en berg-og-dal-bane i tre som har stått der siden 1932.

Priseksempel: To voksne og to barn som vil ta mer enn bare barnekarusellene betaler 1496 kroner om de bestiller mindre enn seks dager før og blir (gratis) medlem av Mit Bakken.

Parkering, Bakken

Parken har en tilknyttet parkeringsplass som koster 80 DKK per dag, eller da 111 norske kroner. Den kan du fint gå til og fra mens du er i parken. Den har tilsynelatende ingen elbilladere å by på, men det finnes tre ulike steder med hurtigladere i relativt umiddelbar nærhet fra parken (5-6 km unna).

Fårup sommerland (Blokhus i Danmark)

Fårup har både badeland, aktiviteter som kano og minigolf og tradisjonelle tivoliattraksjoner, her representert ved Orkanen - en berg-og-dal-bane som også går under vannet. Foto: Fårup sommerland
Fårup har både badeland, aktiviteter som kano og minigolf og tradisjonelle tivoliattraksjoner, her representert ved Orkanen - en berg-og-dal-bane som også går under vannet. Foto: Fårup sommerland Vis mer

Fårup åpnet så seint som i 1975 og består i dag både av tradisjonelle tivoliattraksjoner og Danmarks største vannpark, som ble åpnet i 1989. Totalt tilbyr parken over 60 ulike attraksjoner om man kombinerer karuseller, vannsklier og andre aktiviteter.

Parken ligger en times kjøring fra Frederikshavn og en halvtime fra Ålborg og åpner så tidlig som 9:30 på formiddagen. Dette er med andre ord en park det går an å besøke på dagen om du har en kveldsferje hjem. Parken har færrest besøkende mandag, fredag og søndag.

For berg-og-dalbaneentusiaster bør årets nyhet, Fønix, friste. Den har Danmarks høyeste loop (40 meter), som samtidig er verdens første stall-loop, der loopen kombineres med en omvendt camelback, som gir deg følelse av vektløshet i 2,5 sekunder.

HEFTIG: Fønix er årets nyhet i Fårup sommerland. Foto: Fårup sommerland
HEFTIG: Fønix er årets nyhet i Fårup sommerland. Foto: Fårup sommerland Vis mer

Parken har også aktiviteter som minigolf og kanopadling – noe for enhver smak der, altså.

Her kan du også ha med egen mat som kan grilles i parken om du vil spare litt på matbudsjettet.

Priser, Fårup

På Fårup får du kjøpt både dagsbilletter og todagersbilletter, der du må avlegge ditt andre besøk seinest tre uker etter det første. Badelandet har siste åpningsdag 21. august.

I høysesong, fram til 21. august, koster dagsbilletten 330 DKK (459 NOK) som da gir adgang til alle attraksjoner. Barn under tre år betaler ingenting, mens prisen for dem over 65 år er 275 DKK (382 NOK). Fra 22. august er billettene 90 norske kroner billigere, men da altså med stengt vannpark.

Todagersbilletten koster 449 DKK (624 NOK), altså 165 norske kroner ekstra, og 380 DKK (528 NOK) for dem over 65 år. Det er også mulig å kjøpe dag to-billett (175 DKK) før man forlater parken, men det er dyrere enn å kjøpe todagersbillett med en gang.

Priseksempel: To voksne og to barn over tre år betaler 1835 norske kroner for en dag på Fårup.

Parkering, Fårup

Det koster ingenting å parkere bilen på Fårups tilknyttede parkeringsplass, og parken er også relativt godt utstyrt med elbilladere – 20 stykker, der du bruker appen Norlys oppladning for å lade bilen. Parkens hotell har i tillegg seks ladeplasser, men de er forbeholdt hotellets gjester.

Nettside: faarupsommerland.dk
Beliggenhet: Google Maps

Djurs sommerland (Nimtofte i Danmark)

STØRST: Med over 60 store og små attraksjoner er Djurs sommerland Nordens største.
STØRST: Med over 60 store og små attraksjoner er Djurs sommerland Nordens største. Vis mer

Siste park ut i denne samlingen er Djurs sommerland – Nordens største fornøyelsespark. Den ligger på Jylland, rundt fire mil utenfor Århus, og er delt opp i flere temaer – som westernland, dinosaurland og vannland.

Her har du altså, i likhet med Fårup, en park som både har tradisjonelle tivoliattraksjoner og et vannland med sklier, baderinger og den slags. Vannlandet stenger etter åpningstid 21. august, som også er avslutningen på høysesongen i parken.

Men når høysesongen er over 22. august, er billettene bare 15 kroner billigere, så noen stor prisforskjell er det ikke.

Kjekt å vite: På Djurs kan du ha med egen grillmat som kan grilles på griller rundt i parken.

Priser, Djurs sommerland

Her er det én pris som gjelder, og det er dagsbilletten til 330 DKK (459 NOK) for alle fra 3–64 år. Er du 65 eller over, slipper du unna med 275 DKK (382 NOK), men disse billettene fås bare kjøpt i parken mot framvisning av legitimasjon. Vil du ha to dager på Djurs, koster det 150 DKK ekstra (209 kroner) per person.

Priseksempel: En familie på fire der alle er over tre år betaler 1320 DKK (1835 norske kroner) for en dag i Djurs sommerland med adgang til samtlige attraksjoner.

Parkering, Djurs sommerland

Det er gratis å parkere på Djurs sommerland – med 5000 parkeringsplasser totalt. Det finnes seks elbilladere (22 kW) på parkeringsplassen levert av Clever, men disse går ikke an å reservere.

Priseksempler, oppsummert

For hver park har vi brukt priseksempler på fire personer som vil kjøre alt. De er oppsummert her:

 • Liseberg: 2204 kr
 • Skara sommarland: 1724 kr
 • Gröna lund: 2016 kr (halv dag)
 • Legoland: 2384 kr
 • Tivoli: 2384 kr
 • Bakken: 1496 kr
 • Fårup: 1835 kr
 • Djurs: 1835 kr

Ikke glem rabattene!

Husk at det fort kan være at du kan få tak i billetter til rabattert pris. Er du for eksempel NAF-medlem, får du 2 for 1 på Legoland (kan bare brukes én gang, så ikke 4 for 2). Det kan også være at du kan få tak i rabatterte billetter om du tar ferje til Danmark – selv fikk vi det på Color Line fra Larvik tidligere i sommer.

Obos legger ut rabatterte Liseberg-billetter for sine medlemmer flere ganger i løpet av sommeren. Neste slipp av billetter er 1. august.

Kanskje er du medlem andre steder som kan gi deg rabatt i familieparken du vil besøke.

Og skal du bo på hotell i samme by som familieparken, finnes det hoteller som har samarbeid med parkene, og som dermed kan gi deg en bedre pris enn du får direkte i parken. Mange steder får du dessuten kjøpt kort som gir rabatter på kollektivtransport, i familieparker, på museer og liknende.

Her kan det med andre ord være penger å spare på å sjekke litt på forhånd.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer