Nye bagasjeregler

Så mye vil håndbagasjen koste

Har du kjøpt flybillett fra Norwegian før en viss dato, slipper du å betale ekstra for håndbagasjen.

CARRY-ON: For å sikre at alle reisende får en så smidig og komfortabel reise som mulig, og for å bidra til at enda flere fly går på rute, endrer Norwegian håndbagasjereglene, skriver flyselskapet i en pressemelding. Foto: Håkon Mosvold Larsen.
CARRY-ON: For å sikre at alle reisende får en så smidig og komfortabel reise som mulig, og for å bidra til at enda flere fly går på rute, endrer Norwegian håndbagasjereglene, skriver flyselskapet i en pressemelding. Foto: Håkon Mosvold Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I starten av januar ble det kjent at Norwegian endrer reglene for bagasje på sine flyvninger.

Fra i dag, torsdag 23. januar, må alle som kjøper billett med Norwegian betale for å ta med seg bagasje inn i flykabinen, blant annet.

Endringene i regelverket innebærer at den lille håndbagasjen alle kunder kan ha med seg inn i kabinen er noe større enn tidligere, at vektbegrensningen på innsjekket bagasje øker fra 20 til 23 kilo, samt at kunder med fleksibel billett kan ha med seg 15 kilo i stedet for 10 kilo håndbagasje, skriver flyselskapet i en pressemelding.

Billetter som er kjøpt før 23. januar vil ikke påvirkes av endringene.

De nye bagasjereglene

Dette er inkludert i de forskjellige billettypene fra og med nå:

  • LowFare: En liten håndbagasje som får plass under setet foran på maks ti kilo. Dersom du ønsker å ha med deg ekstra håndbagasje til bagasjehyllen, må du kjøpe det i tillegg eller velge en annen billettype. Ekstra håndbagasje kan bestilles opptil fire timer før avreise. Prisen på ekstra håndbagasje varierer avhengig av flyvning, men vil for eksempel ligge på 50 kroner innenriks og innen Skandinavia, og 90 kroner for interkontinentale reiser.
  • LowFare+: En liten håndbagasje som får plass under setet foran og en liten trillekoffert til bagasjehyllen. Den totale vekten på håndbagasjen er ti kilo. Dersom det blir fullt i bagasjehyllene kan du bli bedt om å sjekke inn håndbagasjen gratis i gaten. Hvis du vil være sikret å få med seg all håndbagasjen din om bord, kan du kjøpe Priority Boarding i tillegg, og dermed være en av de første til å gå om bord flyet. I tillegg kan du sjekke inn et kolli på 23 kilo.
  • Flex og Premium: En liten håndbagasje som får plass under setet foran og en liten trillekoffert til hattehyllen. Den totale vekten på håndbagasjen er 15 kilo. I tillegg kan du sjekke inn to kollier på 23 kilo hver.

Det er viktig at kunder som har bestilt ekstra håndbagasje eller har håndbagasje inkludert i sin billettype, går om bord tidlig for å sikre plass til bagasjen sin i bagasjehylla, skriver Norwegian videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer