Flyreise:

Så ut flyvinduet - fikk sjokk

Én liten detalj sendte Kingsley Burnett til helt feil verdensdel.

SOL OG VARME: Var ikke det Kingsley Burnett så ut av flyvinduet da han landet i Sidney i USA. Det egentlige målet var Sydney i Australia. Foto: Facebook/Skjermdump.
SOL OG VARME: Var ikke det Kingsley Burnett så ut av flyvinduet da han landet i Sidney i USA. Det egentlige målet var Sydney i Australia. Foto: Facebook/Skjermdump. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg så en snødekt fjelltopp. Da skjønte jeg at noe var feil.

For Kingsley Burnett (62), fra New York ble ikke turen til Australia helt som forventet. Han kom seg faktisk aldri til landet han trodde han hadde bestilt flybilletter til.

Planene var nemlig en tur til solfylte Sydney. Derimot endte 62-åringen opp i kalde Sidney i Montana, skriver The Guardian.

Burnett har selv dokumentert bomtuen på sin egen Facebook-konto, og bildene som viser reiseveien har gått viralt.

- Noen må fikse dette

Grunnen til bomturen var at mannen så feil på flyplasskoden.


S-Y-D, som er flyplasskoden til Sydney, ble forvekslet med Sidney i USAs kode, S-D-Y.

IKKE FORNØYD: Kingsley Burnett så feil da han bestilte flybiletter, og endte langt fra der han egentlig skulle. Foto: Facebook/Skjermdump
IKKE FORNØYD: Kingsley Burnett så feil da han bestilte flybiletter, og endte langt fra der han egentlig skulle. Foto: Facebook/Skjermdump Vis mer

Mannen har fortalt den lokale tv-stasjonen KTVQ om hendelsen som førte han til Billings, og med småfly videre til Sidney.

– Det handler om forkortelsen på flyplassnavnet. Noen må fikse dette, sier han.

Ikke første gang

Burnett sier den lokale tv-stasjonen han prøvde å finne en billigst mulig tur. 62-åringen innrømmer at han stusset over at det var så billig å fly til andre siden av jorda.

Det ble ikke det lengste oppholdet i den nordamerikanske byen for Burnett. Imens han ventet på flyet tilbake til New York, tok han seg inn på hotellet Boothill Inn.

Der fikk han høre at han ikke var den eneste som hadde endt opp i Montana ved en feil.

– Dette er andre gang vi har noen her som prøvde å komme seg til Sydney i Australia, sier Shelli Mann, sjef på hotellet til KTVQ.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer