Sadistiske nordmenn

Seljagende nordmenn får igjen overskrifter i utenlandsk presse. Nå er det Stortingets vedtak om å tillate utenlandske turister å jage sel som lager bølger.

Publisert
Sist oppdatert

Dyrevernere verden over vibrerer igjen i sinne over norsk barbari, og får med seg pressen i store oppslag. Jakt på kystsel har hittil vært forbeholdt nordmenn, og formålet er å holde bestanden i sjakk. Fra neste år vil Stortinget åpne for at også utlendinger skal få delta i denne jakten. Vedtaket åpner dermed også for en ny form for turisme i Norge, en form som ikke overraskende vekker stor internasjonal motbør.

- Provoserer verden

Aftonbladet skriver at Norge nå provoserer verden med seljakt for turister. Den svenske generalsekretæren i Verdens naturfond er kritisk til jakten, og mener denne selbestanden ikke utgjør noen fare for fiskebestanden langs norskekysten.

Også den britiske nettavisen til The Mail og Evening Standard siterer kritikk mot denne nye turistattraksjonen.

Dyrevernsgrupper fordømte søndag kveld disse turene som organisert sadisme, skriver avisen i en artikkel mandag.

The Observer siterer den velkjente dyrevernsaktivisten Paul Watson som sier at Drap på babyseler er omtrent det enkleste du kan gjøre om du har sadistiske tilbøyeligheter; du kan overhode ikke si at det er noen form for sport - dyret er helt forsvarsløst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer