Sære og nære matfestivaler

Mat blir stadig mer in; se bare på populariteten av matprogrammer på TV og det voksende antall kokebøker på bokhylla hjemme. Da skulle det bare mangle om ikke maten skulle feires med sin egen festival.

Publisert
Sist oppdatert

Og det finnes et uttall matfestivaler å velge i, både her hjemme og i utlandet. Spis grillmat i USA og gourmetmat i Frankrike. Noen matretter og kjøkkenretninger har endog fått sin helt egen festival.

Du finner fire norske matfestivaler lenger ned på denne siden. Klikk her for å lese om flere matfestivaler verden rundt.

Sære og nære matfestivaler

 1. Utenlandske festivalerDen norske matfestivalen, Ålesund

Årets festival blir den 19. matfestivalen i Ålesund. Her settes norske råvarer fra jordbruk og fiske i sentrum, og på agendaen står fagmesse, seminarer og NM-arrangementer for fagfolket i bransjen – og konserter, folkefest og andre kulturinnslag for folket. Og det blir selvsagt rikelig med muligheter for folket til å smake på kokeriene fremstilt av fagfolket.
Når: 23. til 28. august 2003.
Ekstern lenke: Mer informasjon på Matfestivalens nettside.

Fra Lyst 2001.
Foto: Lyst Foto: Lyst
Fra Lyst 2001.
Foto: Lyst Foto: Lyst Vis mer


Lyst, Mandal

Lyst er navnet på den årlige mat- og vinfesten i Mandal. Årets festival er dessverre over, den ble arrangert fra 4. til 7. juni, så du får satse på neste år dersom du lar deg friste. I fokus står lokal råvareproduksjon, lokale mattradisjoner og det gode måltid.

Ekstern lenke: Mer informasjon på Lysts nettside

Gladmat, Stavanger

Målet med Gladmatfestivalen er å fremme vanlige folks interesse for mat, samt å vise bredden i matfylket Rogaland. Under festivalen arrangeres det også NM i pizzabaking, hvor målet er å vise at pizza kan være spennende mat. Ett av kriteriene for konkurransepizzaene er at de må inneholde ost og sjømat.
Årets Gladmat er over, den gikk av stabelen 23. til 26. juli.

Ekstern lenke: Mer informasjon på Gladmats nettside.

Bergen matfestival

- eller "Bønder i Byd'n"

Treffpunkt for rundt 80 utstillere og produsenter fra Hordaland og Sogn og Fjordane, som kan by på matopplevelser og smaksprøver til besøkende. I fjor trakk festivalen rundt 50.000 matglade.

Når: 18. til 20 september 2003.
Ekstern lenke: Mer informasjon på Bergen matfestivals nettside.

Flere norske

I tillegg til de ovennevnte finnes det flere norske matfestivaler, mange konsentrerer seg om et spesielt produkt. Vi kan nevne Rakfiskfestivalen på Fagernes, Jordbærfestivalen på Haga Gård i Ringerike, Skalldyrfestivalen i Mandal og Bacalaofestivalen i Brevik.

 • Klikk her for å lese om seks utenlandske matfestivaler.
 • Ut å reise?


  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer