Sære og nære matfestivaler

Mat blir stadig mer in; se bare på populariteten av matprogrammer på TV og det voksende antall kokebøker på bokhylla hjemme. Da skulle det bare mangle om ikke maten skulle feires med sin egen festival.

Publisert
Sist oppdatert

Og det finnes et uttall matfestivaler å velge i, både her hjemme og i utlandet. Spis grillmat i USA og gourmetmat i Frankrike. Noen matretter og kjøkkenretninger har endog fått sin helt egen festival.

Du finner fire norske matfestivaler lenger ned på denne siden. Klikk her for å lese om flere matfestivaler verden rundt.

Den norske matfestivalen, Ålesund

Årets festival blir den 19. matfestivalen i Ålesund. Her settes norske råvarer fra jordbruk og fiske i sentrum, og på agendaen står fagmesse, seminarer og NM-arrangementer for fagfolket i bransjen – og konserter, folkefest og andre kulturinnslag for folket. Og det blir selvsagt rikelig med muligheter for folket til å smake på kokeriene fremstilt av fagfolket.Når: 23. til 28. august 2003.Ekstern lenke: Mer informasjon på Matfestivalens nettside.

Lyst, Mandal

Lyst er navnet på den årlige mat- og vinfesten i Mandal. Årets festival er dessverre over, den ble arrangert fra 4. til 7. juni, så du får satse på neste år dersom du lar deg friste. I fokus står lokal råvareproduksjon, lokale mattradisjoner og det gode måltid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer