Safari for enhver smak

SAFARI: Savanner og The Big Five. Eventyr og luksus. Her er oversikten over Sør-Afrikas flotteste nasjonalparker.Av Gry Gaard

Pingviner, ørn og frosne netter. The Big Five - løve, elefant, leopard, bøfler og neshorn - og smellvakre savanner. Safari er mer enn det du ser på tv: det er uventede lukter og lyder. Det er dyr som som gjør merkelige sprell; sloss, parer seg eller elefanter som kunne ha bestemt seg for å velte bilen du sitter i, men som heller ser dorskt på deg.

Sør-Afrikansk stolthet

En nasjonalpark er et område med et område uberørt av mennesker, ofte av stor skjønnhet og med planter og dyr som er av spesiell interesse for vitenskapen. Reservatene er også data- og genbanker. Ofte besitter de betydningsfulle kulturminner. Reservatenes mål er bidra med kunnskap om naturen og bevare estetiske interesser som rekreasjon, inspirasjon og spiritualitet.

I Sør-Afrika finnes det 20 parker, alle spenner over de variasjonene som finnes i landet. DinSide forteller hvor du bør dra.

Krüger nasjonalparkKrokodiller, neshorn og bøfler - som på TV.

West Coast National ParkWest Coast National Park er ornitologens paradis, men se opp for strutsen.

Table Mountain National ParkDenne parken byr på pingviner, bavianer og hval.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.