Safari for tøffinger

Til fots blant løver, elefanter og nesehorn.

Safari til fots kan by på nærkontakt av tredje grad. Bilde fra Transfrontiers Foto: Transfrontiers
Safari til fots kan by på nærkontakt av tredje grad. Bilde fra Transfrontiers Foto: Transfrontiers Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du går ute mellom bush og trær, gresset er høyt, insektene summer og varmen dirrer. Pluselig går du deg på et enormt skjelett av et nesehorn, helt inntakt og tydelig avgått på naturlig vis.

Dette er noe av det du kan oppleve på walkingsafari, en safariform der du slippes løs til fots ute i villmarken blant løver og elefanter. Selskapet Transfrontiers er et av flere som driver gå-safari i Sør-Afrika, og en av deres bush-rangere støtte nylig på nettopp et fersk nesehornskjelett som ikke var rørt av verken snikskyttere eller hornrøvere.

Private safariparker

Dette selskapets turer går i områder nær den store Kruger-parken i Sør-Afrika, i private viltreservat som heter Manyaleti, Timbavati, Letaba og Makuya. Mellom slagene innkvarteres du i camper der høye telt for to er eneste overnattingsalternativ. Definitivt safari for den som er sporty av type. Det kreves forøvrig at du er i gjennomsnittlig god form for å delta - de lengste turene tar omkring fire timer. Safarien ledes av en væpnet og erfaren guide, og det er maks åtte personer med per tur.

Møte med dyrene

Fakta er at du sannsynligvis vil komme lettere i nærkontakt med de store dyrene om du kjører i bil. Safaribilene har blitt som en del av disse dyrenes omgivelser, og de lar seg ikke forstyrre om ikke de ser oppreiste mennesker. Det kan derfor, paradoksalt nok, være vanskeligere å komme inn på dyrene ved å være til fots. Derfor organiserer selskapet også fotosafari i firehjulstrekkere innimellom vandreturene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer