Safari på norsk

Safari er ikke bare afrikanske savanner og "de fem store". Det kan like gjerne være elg, ørn eller snøskuter. Her er ti safariopplevelser i Norge.

Safari på norsk kan være skutersafari på Svalbard.
Foto: Kristin Sørdal
Safari på norsk kan være skutersafari på Svalbard.
Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Safari» kan være så mangt. Man snakker gjerne om en reise eller en ekspedisjon, i forbindelse med jakt, utforsking eller undersøkelser – og spesielt i Afrika. Men det kan like gjerne være i Sverige, på Svalbard eller i Nepal for den saks skyld, og det kan dreie seg om alt fra jungel til ørken og snø.

Det som er sikkert, er at safari er i vinden som aldri før. I forbindelse med vår artikkel Dette koster safaridrømmen, spurte vi dere lesere: Drømmer du om å reise på safari?. Hele 90 prosent svarte ubetinget ja.

Men om lommeboka ikke tåler en afrikautflukt den nærmeste tiden: Du behøver ikke reise så lang for å skryte på deg en safariopplevelse.

Skroll ned for å lese resten av artikkelen!

Moskus og elg på Dovre

På Dovre er det muligheter for både elg- og moskussafari. Det er flere aktivitetsarrangører som tilbyr slike turer, blant annet Dovrefjell Aktivitetssenter som har drevet med slike safariarrangementer i 11 år.

- Moskus- og elgsafarien er like populære. Dette er også eneste plass i landet hvor man kan oppleve elgsafari fra kano, forteller daglig leder i Dovrefjell Aktivitetssenter, Kjell Hjellødegård.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer