Safari på norsk

Safari er ikke bare afrikanske savanner og "de fem store". Det kan like gjerne være elg, ørn eller snøskuter. Her er ti safariopplevelser i Norge.

Safari på norsk kan være skutersafari på Svalbard.
Foto: Kristin Sørdal
Safari på norsk kan være skutersafari på Svalbard.
Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Safari» kan være så mangt. Man snakker gjerne om en reise eller en ekspedisjon, i forbindelse med jakt, utforsking eller undersøkelser – og spesielt i Afrika. Men det kan like gjerne være i Sverige, på Svalbard eller i Nepal for den saks skyld, og det kan dreie seg om alt fra jungel til ørken og snø.

Det som er sikkert, er at safari er i vinden som aldri før. I forbindelse med vår artikkel Dette koster safaridrømmen, spurte vi dere lesere: Drømmer du om å reise på safari?. Hele 90 prosent svarte ubetinget ja.

Men om lommeboka ikke tåler en afrikautflukt den nærmeste tiden: Du behøver ikke reise lang for å skryte på deg en safariopplevelse.

Skroll ned for å lese resten av artikkelen!


Moskus og elg på Dovre

På Dovre er det muligheter for både elg- og moskussafari. Det er flere aktivitetsarrangører som tilbyr slike turer, blant annet Dovrefjell Aktivitetssenter som har drevet med slike safariarrangementer i 11 år.

- Moskus- og elgsafarien er like populære. Dette er også eneste plass i landet hvor man kan oppleve elgsafari fra kano, forteller daglig leder i Dovrefjell Aktivitetssenter, Kjell Hjellødegård.

75 til 80 prosent av kundene som kjøper safariturer med Dovrefjell Aktivitetssenter er utlendinger, og de fleste er tyskere eller nederlendere. Reiser du på moskussafari er du garantert å se moskus, men turarrangøren kan ikke garantere at du får se elg på elg-safarien.

- Vi kan ikke gi garanti på elg-safarien; det kommer an på hvor stille de er, de som er med på tur, sier Hjellødegård. Men vi ser elg på 95 av 100 turer, så det er så godt som garantert, forteller han.

Og uansett om du får se dyr eller ikke, så får du en opplevelse med natur og fugl- og dyreliv for øvrig.

Sel og havsule

Selskapet Sealsafari i i Andenes tilbyr sel- og havsulesafari. Du kan dra på rene sel- eller havsulesafarier, eller du kan kjøpe kombinasjonstur.

- Mest populær er nok 3-timersturen, hvor man får med seg alt – både steinkobbe, havsule og fuglefjell, sier Rune A. Harden i selskapet Sealsafari. Vi kjører små båter, så man kommer mye nærmere elementene enn man gjør med større båter, forteller han.

 • Moskus, spekkhogger, scooter og mye annet: Her er ti norske safariopplevelser.

 • Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer