Saftig og sexy

Eggende rytmer, fargesprakende kostymer og bling bling. Øl i badekar, lyd, lukter og folkefest i gatene. På søndag er rytmene løse for 40. gang under Notting Hill Carnival, Londons svar på karnevalet i Rio. Olè, ariba!

Publisert
Sist oppdatert

Rislende strasspynt, paljetter, fjær, glitter, naken hud, jerk chicken og svette, dansende kropper. På søndag er det 40. års jubileum for karnevalet i Notting Hills gater, som går over to dager. Notting Hill er bydelen de svarte innvandrerne fra Karibia slo seg ned i da de kom til London på 1950-tallet, og i 1964 ble det første karnevalet arrangert for å feire deres felles kultur. Notting Hill Carnival er på mange måter derfor deres karneval.

Siden den første, skranglete paraden i 64 har karnevalet utviklet seg til å bli en kjempebegivenhet i Notting Hill. Bydelen har også blitt langt mer trendy og dyr enn den var den gang. Nå bor også Kate Moss og hennes modellvenner her, samt bohemer iført flagrende gevanter fra Dior og kjente og ukjente skuespillere. Den siste helgen i august blir imidlertid bydelen avstengt for trafikk for å rydde plass for karnevalsprosesjonen, karibiske toner, grillede maiskolber og den multikulturelle folkefesten som er for absolutt alle.

Her ser du bildene fra fjorårets fargesprakende prosesjon

Jazz, soul og reggae

Hovedattraksjonen denne augusthelgen er naturligvis karnevalprosesjonen i hovedgatene, der mer enn 50.000 danse- og spilleglade deltar hvert år, men Notting Hill i karnevalsdrakt har mye mer å by på enn som så. I sidegatene myldrer det over av calypso, liflig grillos, en umiskjennelige søt duft, øl i badekar og havanarom. Her setter bydelens beboere opp boder der de griller på oljefat og serverer rom, kokos og øl. Er du heldig får du også låne toalettet. I gatene kan du danse til reggae, jazz, soul og hip hop som pumpes ut av enorme musikkanlegg og fra små scener natten lang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer