Salt, kur og katedral

La deg forføre av Læsøs hvite gull.

- Det svir litt, sier danske Maria. Men det skal gjøre godt for huden. Og så flyter man like godt som en badeand i badevannet som skal være like salt som i Dødehavet.  Foto: Elisabeth Dalseg
- Det svir litt, sier danske Maria. Men det skal gjøre godt for huden. Og så flyter man like godt som en badeand i badevannet som skal være like salt som i Dødehavet. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ligger du godt?

Jeg nikker. Jeg har akkurat blitt massert i et kvarter med varm olje, og er på god vei inn i drømmeland.

- Bra. Det kan hende at det gjør litt vondt. Jeg skal liige daske deg med en meget, meget het ortebold.

Den godt voksne damen snakker fort. Og dansk. Og klasker meg på rumpen på vei bort mot ettellerannet som står og putrer på benken. Jeg ligger kliss naken på en benk, med et tynt stykke nesten gjennomsiktig stoff mellom beina, som kun dekker det mest private nederst på ryggen, og er lett engstelig. Jeg er ikke akkurat i en posisjon der jeg kan stikke noen steder. Og hva var det hun skulle daske meg med?

Enda mer nærliggende er det kanskje å spørre seg: Er det virkelig sånn det er å være på spa?

Spik spenna spaopplevelser: Bli vakker med øl, vin, gull eller nattergalbæsj

Kur og katedral

Det begynte pent. Jeg er på Læsø, en idyllisk liten dansk øy med 2.010 innbyggere, en og en halv times fergetur fra Frederikshavn. Der danskebåten kommer inn, du vet.

Øyen beskrives i brosjyrene som et rolig ferieparadis. Med milelange strender, gode spisesteder, flate, fine sykkelveier, og man kan nyte det gode liv. Vi har sjekket inn på Strandgaarden Badehotell, og i kveld venter middag i hotellets restaurant, der ingen ringere enn Årets Kokk i Danmark, Allan Poulsen, står bak grytene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.