Salvador, Brasils gladeste

Lyster du etter en mer genuin folkefest bør du gjøre som brasilianerne og vende nesa nordover, mot landets første hovedstad og kjernen i det sorte Brasil, Salvador do Bahia.

Stranden Pituba er full for dagen.
Stranden Pituba er full for dagen. Vis mer
Publisert

Salvador var Brasils viktigste slavehavn og blir i dag beskrevet som et Afrika i eksil. I den gamle kolonibyen har musikk og livsglede nærmest religionsstatus.

Brasils gladeste karneval!

Salvador er kjent for å ha det ’gladeste’ karnevalet i Brasil. Kjenner du landet vet du at det ikke betyr så rent lite. Til forskjell fra sin større sydlige søster, feires karnevalet i Salvador utelukkende rundt i gatene. Bak lastebiler hvor musikere står klemt mellom enorme høytalere, følger en flod av fargesprakende dansere. De som ønsker å ta del i opptoget kan gjøre det ved å kjøpe seg en ferdig drakt, en abadá. Hver gruppe har sin særegne abadá, som selges for alt mellom to til 350 amerikanske dollar.

Festivitetene spres over hele byen, men det største og mest konsentrerte opptoget går langs avenida 7 de Setembro og ender opp på Campo Grande ikke så langt i fra den gamle bydelen Pelorinho, som da også har utviklet seg til et slags turistkvarter. Ved Campo Grande settes det opp en tribune og det er her vinnerne blir kåret. Ønsker du å se spetakkelet herfra får du billetter fra om lag 100 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer