Sand, sjø og gifteringer

Hvert 7. par gifter seg utenlands. Og du har flere valgmuligheter enn du tror.

Publisert
Sist oppdatert

"Vi ble viet på en liten strand på Mauritius. Det var laget en portal av blomster, og blomster lå drysset i sanden. En egen kelner ventet ved et pent dekorert bord og serverte oss en velkomstdrink. Så tok vielsen til, og det hele varte cirka 15-20 minutter. En mer artig opplevelse enn den var romantisk. Vår dommer snakket fort og på indisk-engelsk, og vi måtte konsentrere oss veldig for å forstå hva han sa. Det vi fikk med oss var at det blir en del "ups and downs". Etter vielsen ble vi servert bryllupskake og champagne på stranden, og vi fikk en stille stund for oss selv. Så bar det av gårde til suiten, og der nippet vi til champagne. På kvelden var det en romantisk og meget bra middag på hotellets beste restaurant. Bryllupsnatten er en hemmelighet …"

Det er Anne Westgård Anmarkrud som forteller denne historien fra sitt eget bryllup på Mauritius i fjor. Hun og ektemannen Kjetil Anmarkrud er ikke alene om å satse på løfter for livet avgitt på fremmed jord. I 2002 giftet hele 3.368 par seg utenlands. Det er det høyest tallet siden registreringen hos Statistisk Sentralbyrå startet i 1986.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer